News

Komentari 23

Juncker kritizira Faragea: "Svi sada napuštaju brod koji tone"

Juncker kritizira Faragea: "Svi sada napuštaju brod koji tone"

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker žestoko je kritizirao političare Nigela Faragea i Borisa Johnsona i nazvao ih "otužnim herojima" Brexita koji su se zalagali za izalazak iz EU, a sad se povlače

Jean-Claude Juncker je tijekom govora u Europskom parlamentu u Strasbourgu u Francuskoj osudio potez Nigela Faragea koji je jučer dao ostavku na mjesto vođe stranke UKIP (UK Independance Party), prenosi Straist Times

Farage je izjavio da je uspješno vratio Britaniji zemlju u ruke, a sada želi vratiti svoj život u svoje ruke. Farage se žestoko zalagao za izlazak Britanije iz EU, a samo dva tjedna nakon Brexita najavio ostavku.

- Jučerašnji heroji Brexita su 'otužni heroji' današnjice - rekao je Juncker.

- Oni koji su doveli do situacije u kojoj se Britanija sada nalazi su dali ostavku, a to su Johnson i Farage i ostali. Oni nisu patrioti. Patrioti ne daju ostavku kada se stvari zakompliciraju - dodaje predsjednik Europske komisije Juncker.

Gospodin Juncker kritizira i sve one koji su u kampanji zagovarali izlazak Velike Britanije iz Europske Unije, a nisu znali što napraviti ako se to dogodi.

- Umjesto da su razvili plan, sada napuštaju brod koji tone - kaže Juncker.

 

Najčitaniji članci