Obavijesti

News

Komentari 57

Jurčić: Linić je blagajnik koji samo galami da nema novaca

Jurčić: Linić je blagajnik koji samo galami da nema novaca
2

Predsjednik hrvatskog društva ekonomista, Ljubo Jurčić na 24sata TV-u komentirao je hrvatsko gospodarstvo i loše poteze Vlade kao i loše prognoze Svjetske banke

VIDEO

Rezultati europske komisije su očekivani, komentirao je Ljubo Jurčić prognozu pada gospodarstva od 0,7 posto u emisiji "Dnevni red" na 24sata TV-u.

Izjave Komisije smatra kurtoaznim kako bi se mi bolje osjećali. No, da bi se nešto pozitivno dogodilo Vlada je trebala povući neke konkretne poteze već prije ljeta.

- Ovako smo prepušteni nemirnom moru. Prepušteni smo poljoprivredi i turizmu koji ne ovise o Vladi. Za drugu polovicu 2014. godine Vlada bi trebala do kraja siječnja i veljače donijeti konkretne mjere. Ako to napravi onda možemo očekivati rast - kazao je Jurčić.

Smatra da ministar Slavko Linić radi dobro svoj posao, ali da on nije proizvođač. Tvrdi da je glavni problem što se ne povećava dohodak koji je problem drugih ministarstava u kojima nema baš nikakve aktivnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Diže se panika oko našeg deficita, ali on nije toliko strašan. Još uvijek spadamo u grupu zemalja s najmanjim dugom, ali je problem ako taj deficit nastaje zbog duga u gospodarstvu - uvjeren je Jurčić.

Pita se i što se dogodilo s industrijskom politikom koju su razvijali prije ulaska u EU. Ne boji se ni MMF-a, ali smatra da za njega moramo biti spremni kako bi izbjegli da nam se ne dogodi isto što i Grčkoj.

- Pozovimo MMF, ali napravimo strategiju kako povećati proizvodnju tekstila, metala, poljoprivrede i predložimo im je. Ako toga nema oni će reći da moramo rezati mirovine, smanjiti plaće, podijeliti otkaze - uvjeren je Jurčić.

Smatra da Vlada ne zna što učiniti u ovoj situaciji, a da nas nitko osim nas samih neće spasiti.

- Ministar Linić je postao blagajnica koja viče da nema novaca, a nitko mu ih ne može dati - kazao je Jurčić i dodao da  druga ministarstva, koja bi trebala zarađivati novce, očito nisu sposobna.

Osvrnuo se i na medijske napise o najvećem avionu na svijetu. Smatra da u cijeloj priči nitko ne primjećuje da Končar radi i zarađuje cijelo vrijeme krize.

- Opet se divimo stranom, a ne svome . Više gledamo Antonov, a ne naš generator - kazao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina