Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
180 komentara

Juričan krenuo s janjetinom u desant na Zagrebački holding!

Dario Juričan koji je osvojio na predsjedničkim izborima 88.000 glasova boreći se protiv Milana Bandića želi politički plijen, pa kopira "šatoraše" i poručuje: "Ovo je 100 posto za Hrvatsku, 366 posto za Holding"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
180 komentara

Želim Zagrebački holding, to je moj plijen jer sam sad politički faktor. Ponavljao je to sarkastično redatelj Dario Juričan otkako je postigao uspjeh na predsjedničkim izborima s osvojenih 88.000 glasova.

Time je htio ukazati kako se dijele funkcije nakon izbora u Zagrebu kojim vlada Milan Bandić, pa je pisao i HDZ-u i SDP-u da mu to omoguće. Ali nije bilo odgovora.

Pa je Juričan krenuo u akciju. Upravo je počeo nenajavljeni desant na Zagrebački holding koji je najveća komunalna tvrtka u Hrvatskoj i u vlasništvu je Grada Zagreba

- Vjerujem da će se narod okupiti pa sam donio janjetinu. Narod je i platio janjetinu. To je jedan uvjetovani refleks, oni će od sad u misaonom procesu janjetinu povezivati sa imenom Dario Juričan i tako ću ja postati gazda ovog grada - poručio je Juričan, koji se na predsjedničkim izborima natjecao s protukandidatima glumeći Milana Bandića.

- Dovezao sam i kombi koji će biti moj privremeni ured dok ne pređem u Zagrebački holding. U njemu ću dijeliti zaposlenja i kumstvo, a na kraju ono što nitko ne želi, a to su gradska groblja, knjižnice i Čistoću. Ja sam mala sitna duša, kriminalac, a ovo preko su fini ljudi - istaknuo je.

Zagreb: Dario Juričan izveo desant na Zagrebački Holding, podigao šatore i donio janjetinu | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kombi je oblijepio plakatima gradonačelnika Milana Bandića po izlasku iz Remetinca, njegovog vozača Zdravka Krajine, premijera Andreja Plenkovića zajedno s Bandićem te Ratimira Jurekovića uz natpis "butcher" (mesar). Naglasio je kako time žele upoznati diplomate koji ovih dana dolaze u Zagreb s načinom funkcioniranja Zagreba. 

- Ovo naprijed je vozač, ako želite ostati u Hrvatskoj taj čovjek će vas za rukicu odvesti do središnjeg zagrebačkog trga i tamo će vam pokazati kako se postaje kralj Adventa. S druge strane je gospodin gradonačelnik, malo je zbunjen, taman izlazi iz Remetinca. Kraj njega je mesar, prvooptuženi u aferi Bundekfest, Ratimir Jureković zvani Jura. On u svoje slobodno vrijeme kolje svinje za gradonačelnika i njegove prijatelje. A kad to ne radi, radi za sebe i svog rođaka. I s druge strane je broj jedan, gospodin Plenković, glavni partner gradonačelnika, on ga drži na životu, ali kao što smo vidjeli zadnjih dana, hijene su se pojavile i žele ga maknuti sa pozornice - naveo je Juričan  naglasivši kako će on, kad postane gazda Zagreba, Bandiću dati koliko može ulica, parkova, avenija. 

'Preimenovat ću Bundek u jezero Milana Bandića' 

- Svi će se zvati Milan Bandić. Preimenovat ću i Bundek u jezero Milana Bandića. Mene se ne treba bojati, ja ću proširiti njegovu slavu, i ispod njegovog imena će pisati gradonačelnik, rezač etiketa - rekao je.  

Zagreb: Dario Juričan izveo desant na Zagrebački Holding, podigao šatore i donio janjetinu | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pozivao je i novog predsjednika Zorana Milanovića da dođe u šatore. 

- Jer ako ne dođe kakav je to predsjednik koji nije uz narod. A bilo bi uredu da mi da i veleposlanstvo koje sam osvojio u Indoneziji i Rumunjskoj - dodao je.

U svojem stilu komentirao je i izlazak bivše SDP-ovke Ane Komparić Devčić iz saborskog kluba Milana Bandića.

Zagreb: Dario Juričan izveo desant na Zagrebački Holding, podigao šatore i donio janjetinu | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Ja mislim da je ovo po kineskom horoskopu godina štakora i to je sasvim u redu. Ja ću je primiti, ja sam najveći štakor u ovom gradu - poručio je. 

Dva policajca prišla su Juričanu, koji im je rekao da neće uzurpirati cestu ispred holdinga nego samo parkirno mjesto i dio livade te da je sve uredno prijavio, na što su policajci konstatirali da je sve u redu.

Juričan parodira i braniteljski prosvjed ispred Ministarstva branitelja, ali i slogan Milana Bandića "365" koji označava da zagrebački gradonačelnik radi 365 dana u godini. Juričan desant izvodi pod sloganom "100 posto za Hrvatsku, 366 posto za Zagrebački holding".

- Ovo je akcija iskazivanja ljubavi 100 posto za Hrvatsku, 366 posto. Zovemo narod i sve kriminalce koji su mi dali glas po svoj komad plijena - poručio je Juričan. 

Zagreb: Dario Juričan izveo desant na Zagrebački Holding, podigao šatore i donio janjetinu | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Izbori su završili, a ja kao četvrta sila u ovoj zemlji došao sam po svoj plijen - istaknuo je Juričan koji je na livadi ispred Holdinga postavio i četiri šatora. 

Donio je i janjetinu te na parkirnom mjestu parkirao "svoj ured".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message