News

Komentari 180

Juričan krenuo s janjetinom u desant na Zagrebački holding!

Juričan krenuo s janjetinom u desant na Zagrebački holding!

Dario Juričan koji je osvojio na predsjedničkim izborima 88.000 glasova boreći se protiv Milana Bandića želi politički plijen, pa kopira "šatoraše" i poručuje: "Ovo je 100 posto za Hrvatsku, 366 posto za Holding"

Želim Zagrebački holding, to je moj plijen jer sam sad politički faktor. Ponavljao je to sarkastično redatelj Dario Juričan otkako je postigao uspjeh na predsjedničkim izborima s osvojenih 88.000 glasova.

Time je htio ukazati kako se dijele funkcije nakon izbora u Zagrebu kojim vlada Milan Bandić, pa je pisao i HDZ-u i SDP-u da mu to omoguće. Ali nije bilo odgovora.

Pa je Juričan krenuo u akciju. Upravo je počeo nenajavljeni desant na Zagrebački holding koji je najveća komunalna tvrtka u Hrvatskoj i u vlasništvu je Grada Zagreba

- Vjerujem da će se narod okupiti pa sam donio janjetinu. Narod je i platio janjetinu. To je jedan uvjetovani refleks, oni će od sad u misaonom procesu janjetinu povezivati sa imenom Dario Juričan i tako ću ja postati gazda ovog grada - poručio je Juričan, koji se na predsjedničkim izborima natjecao s protukandidatima glumeći Milana Bandića.

- Dovezao sam i kombi koji će biti moj privremeni ured dok ne pređem u Zagrebački holding. U njemu ću dijeliti zaposlenja i kumstvo, a na kraju ono što nitko ne želi, a to su gradska groblja, knjižnice i Čistoću. Ja sam mala sitna duša, kriminalac, a ovo preko su fini ljudi - istaknuo je.

Kombi je oblijepio plakatima gradonačelnika Milana Bandića po izlasku iz Remetinca, njegovog vozača Zdravka Krajine, premijera Andreja Plenkovića zajedno s Bandićem te Ratimira Jurekovića uz natpis "butcher" (mesar). Naglasio je kako time žele upoznati diplomate koji ovih dana dolaze u Zagreb s načinom funkcioniranja Zagreba. 

- Ovo naprijed je vozač, ako želite ostati u Hrvatskoj taj čovjek će vas za rukicu odvesti do središnjeg zagrebačkog trga i tamo će vam pokazati kako se postaje kralj Adventa. S druge strane je gospodin gradonačelnik, malo je zbunjen, taman izlazi iz Remetinca. Kraj njega je mesar, prvooptuženi u aferi Bundekfest, Ratimir Jureković zvani Jura. On u svoje slobodno vrijeme kolje svinje za gradonačelnika i njegove prijatelje. A kad to ne radi, radi za sebe i svog rođaka. I s druge strane je broj jedan, gospodin Plenković, glavni partner gradonačelnika, on ga drži na životu, ali kao što smo vidjeli zadnjih dana, hijene su se pojavile i žele ga maknuti sa pozornice - naveo je Juričan  naglasivši kako će on, kad postane gazda Zagreba, Bandiću dati koliko može ulica, parkova, avenija. 

'Preimenovat ću Bundek u jezero Milana Bandića' 

- Svi će se zvati Milan Bandić. Preimenovat ću i Bundek u jezero Milana Bandića. Mene se ne treba bojati, ja ću proširiti njegovu slavu, i ispod njegovog imena će pisati gradonačelnik, rezač etiketa - rekao je.  

Pozivao je i novog predsjednika Zorana Milanovića da dođe u šatore. 

- Jer ako ne dođe kakav je to predsjednik koji nije uz narod. A bilo bi uredu da mi da i veleposlanstvo koje sam osvojio u Indoneziji i Rumunjskoj - dodao je.

U svojem stilu komentirao je i izlazak bivše SDP-ovke Ane Komparić Devčić iz saborskog kluba Milana Bandića.

- Ja mislim da je ovo po kineskom horoskopu godina štakora i to je sasvim u redu. Ja ću je primiti, ja sam najveći štakor u ovom gradu - poručio je. 

Dva policajca prišla su Juričanu, koji im je rekao da neće uzurpirati cestu ispred holdinga nego samo parkirno mjesto i dio livade te da je sve uredno prijavio, na što su policajci konstatirali da je sve u redu.

Juričan parodira i braniteljski prosvjed ispred Ministarstva branitelja, ali i slogan Milana Bandića "365" koji označava da zagrebački gradonačelnik radi 365 dana u godini. Juričan desant izvodi pod sloganom "100 posto za Hrvatsku, 366 posto za Zagrebački holding".

- Ovo je akcija iskazivanja ljubavi 100 posto za Hrvatsku, 366 posto. Zovemo narod i sve kriminalce koji su mi dali glas po svoj komad plijena - poručio je Juričan. 

- Izbori su završili, a ja kao četvrta sila u ovoj zemlji došao sam po svoj plijen - istaknuo je Juričan koji je na livadi ispred Holdinga postavio i četiri šatora. 

Donio je i janjetinu te na parkirnom mjestu parkirao "svoj ured".

Najčitaniji članci