Obavijesti

News

Komentari 5

Juričan nudi 17.840 kuna za onoga tko će glumiti Bandića

Juričan nudi 17.840 kuna za onoga tko će glumiti Bandića
1

Premijera dokumentarno-igranog filma ''Kumek'' kojem je izvršni producent Tibor Keser, a novinar istraživač Hrvoje Appelt, najavljena je za veljaču iduće godine

VIDEO

Redatelj filmova ''Gazda'' i ''Gazda: početak'' Dario Juričan u srijedu je najavio audiciju za novi projekt "Kumek", 14. i 15 lipnja na zasad tajnoj lokaciji u centru Zagreba, kako bi pronašao glumca za glavnu ulogu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kojemu nudi 17.840 kuna honorara što je iznos gradonačelnikove mjesečne plaće.

Juričan je kazao da se audicija pokazala nužnom nakon što je Bandić u tri navrata odbio intervju, a traži se glavni muški glumac između 40 i 60 godina.

"Pobjednik će dobiti neto honorar u iznosu od 17.840,95 kuna, što je jednako mjesečnom iznosu plaće Milana Bandića prema imovinskoj kartici. Sličnost s Milanom Bandićem nije nužna, glumačko iskustvo nije nužno. Nagrada je sočna, očekujemo veliki odaziv. Nadamo se odazivu i gradskih i državnih službenika, ako netko od njih želi biti Milan Bandić, dajemo mu šansu", rekao je Juričan naglasivši kako se prijave za audiciju mogu podnositi na web stranici o projektu "Kumek" već od srijede 5. lipnja.

Juričan je kratko predstavio i rezultate nedavno pokrenute crowdfunding kampanje za  film "Kumek" koji se radi u produkciji HRCIN-a (Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija) i sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) u iznosu od 400.000 kuna.

"Crowdfunding kampanjom 'Kumek' do 19. lipnja želimo skupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i njegovo stavljanje u javno dostupnu domenu. Zasad je skupljeno 30.000 kuna", kazao je Juričan, dodavši da su zaprimili donacije dvjestotinjak pojedinaca koji su donirali od dva do 500 eura, a među njima zasad još nije i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ponovio je i kako je ekipa filma spremna za 15 milijuna kuna ne objaviti film "Kumek". "Petnaest milijuna kuna je cijena slobode, cijena koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Milan Bandić bude na slobodi. Držimo i da bi svaki medij trebao imati dva cjenika, jedan za objavu, jedan za neobjavu", kazao je Juričan.

Najavio je i da će se u znak prosvjeda protiv lošeg odnosa HRT-a prema neovisnoj hrvatskoj dokumentarnoj produkciji i HRT-ova neotkupa "najboljih djela vodećih hrvatskih specijaliziranih producentskih kuća", njegov film "Gazda: početak" do kraja crowdfunding kampanje za "Kumeka'' moći besplatno gledati na YouTubeu.

Juričan se osvrnuo i na nedavno rješenje zagrebačkog Ureda za opću upravu kojim je poništena njegova promjena imena u Milan Bandić, iako mu je već bila izdana i osobna iskaznica s tim imenom.

''Majstori su u roku od 24 sata donijeli rješenje kojim se poništava prvotno rješenje matičnog ureda. Budući da sam legalist i dalje sam Dario Juričan, a hodam s osobnom iskaznicom koja ne vrijedi'', kazao je Juričan najavivši kako će na rješenje zagrebačkog Ureda uložit žalbu Ministarstvu uprave.

Premijera dokumentarno-igranog filma ''Kumek'' kojem je izvršni producent Tibor Keser, a novinar istraživač Hrvoje Appelt, najavljena je za veljaču iduće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa