News

Komentari 33

Juričan objavio što je Pavičić Vukičević predala Tomaševiću

Juričan objavio što je Pavičić Vukičević predala Tomaševiću

U izvještaju stoji da su utvrđene neke slabosti i nepravilnosti, neki gradski uredi nisu plaćali svoje obveze, puno je stavki za koje se ne zna otkud dolaze, a objavljeno je i koliko novaca ide kojem Gradskom uredu

Ja, Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, izjavljujem da su u sustavu unutarnjih kontrola utvrđene slabosti i nepravilnosti koje mogu utjecati na zakonito, namjensko i svrhovito korištenje sredstava - stoji na početku Izjave o fiskalnoj odgovornosti za proračunsku godinu 2021. u periodu od 1. siječnja do 27. veljače iste godine. 

'Slabosti i nepravilnosti' su utvrđene u planiranju i izvršavanju proračuna, među ostalim i u pitanju jasne procedure naplate prihoda i  trošenja sredstava u skladu s financijskim planom. Otkrivene su slabosti i u javnoj nabavi i to oko toga da osobe koje prate provedbu ne smiju biti iste osobe koje su sjedile u stručnom povjerenstvu. Slabosti i nepravilnosti pronađene su i u izvještavanju Ministarstva financija, upravljanja imovinom i u računovodstvu.

Ovo je samo mali dio onoga što piše u dokumentaciji koju je Jelena Pavičić Vukičević predala novom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću. Sve je objavio redatelj Dario Juričan na svojoj Facebook stranici 'Želim biti Milan Bandić, gradonačelnik Svemira'. 

 

 

Zanimljiv je i dokument koji prikazuje bilancu Grada Zagreba. Naime, na samom kraju dokumenta nalazi se stavka 'Ostali izvanbilančni zapisi' iz kojih nije vidljivo otkud su stigla ta sredstva. S tim sredstvima privremeno su pokrivena dugovanja Grada.

Vidljivo je i da brojni gradski uredi ne plaćaju dugove. 

Zanimljivi su i podaci o tome koliko troši koji ured. 

Tako je ove godine, po novome ukinuti, Ured za demografiju imao proračun od 600.000.000 kn, dok na osnovne škole ide 252.936.000 kuna. Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša čija je pročelnica bila Mirka Jozić, ima proračun od 1.456.509.000 kuna i 'najbogatiji' je Gradski ured. Nakon njega su Gradski ured za obrazovanje kojeg je do nedavno vodio Ivica Lovrić i Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kojeg vodi Dinko Bilić

Ured za upravljanje u hitnim situacijama, kojeg je vodio Pavle Kalinić, na raspolaganju je imao 138.682.000 kuna. Gradski ured za zdravstvo, kojeg je vodio Vjekoslav Jeleč, na raspolaganju ima 216.066.000 kuna, od čega tek 83.513.000 kuna ide javnozdravstvenim ustanovama, a ostalo ostaje Uredu.

Ured gradonačelnika, po financijskom planu Milana Bandića, ove godine bi trebao potrošiti 147.252.000 kuna, a Stručna služba gradonačelnika 130.220.000 kuna. 

Ukupni rashodi i izdaci bi ove godine po tom planu trebali doseći 9.506.350.000 kuna. 

 

Najčitaniji članci