News

Komentari 65

Juričan poručio kadetima koji su plesali užičko kolo: Pozovite se na Bandićevog pajdu Vasu!

Juričan poručio kadetima koji su plesali užičko kolo: Pozovite se na Bandićevog pajdu Vasu!

I zato kad postanete policajci znajte da samo trebate šutiti. Kad kolega tuče migrante - šutite. Kad vam seksualno uznemiravaju kolegicu - šutite. Kad vidite nešto protuzakonito - šutite, poručuje Juričan u pismu

Redatelj Dario Juričan poslao je otvoreno pismo kandidatima Policijske akademije 'Josip Jović' nakon što je izbio skandal u kojem budući policajci plešu užičko kolo, a jedna djevojka sve je snimala i snimka je završila u javnost.

Ona je, kako su jučer priopćili iz MUP-a, izbačena iz Akademije, a protiv odgovornih koji su trebali nadgledati kadete pokrenuti su disciplinski postupci. 

Juričanovo pismo prenosimo u cijelosti:

Čitam kako vas pretpostavljeni vaše Akademije kinje za užičko kolo i nadalje kažu:

„Policijska akademija je mišljenja kako je realna situacija da se mlade, netom punoljetne osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvijek traje, ponekad i nađu u neprimjerenim situacijama. No, na osobama koje su za njih odgovorne tijekom školovanja leži odgovornost da ih na to upozore i objasne im zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav.“

Moje je pitanje je li neprimjereno plesanje samo užičkog kola ili kola općenito?

Da se plesalo slavonsko kolo, jel bi to bilo ok?

Tango?

Kazačok?

Bečki valcer?!?

Jel problem u uvezenom elementu ili kvaliteta plesanja nije odgovarala visokim standardima Akademije?

Nadalje, ono što me zanima je kako će vas to točno odgovorni upozoriti na „neprimjereno ponašanje“? Evo recimo, kada završite Akademiju doći ćete u Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke i tamo vas dočeka rukovoditelj Stipo Mandić, pajdo od preminulog Nenada Bukovca koji se našao na njegovom rođendanu zajedno s velikanima zagrebačkog nadzemlja Patrikom Šegotom i Milanom Bandićem te je na pitanje novinara Pandžića o druženju s Bandićem odgovorio: „Treba poštovati presumpciju nevinosti.“

Jel se policijski rukovoditelj Mandić „ponašao neprimjereno za policijski sustav“?

Jel on prošao Policijsku akademiju gdje ga se trebalo „upozoriti i objasniti zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav“?

Bukovčev rođendan slavio se u rujnu 2020., Bandić i pajde imale su desetak potvrđenih sudskih optužnica i mediji su redovito izvještavali o procesima i puštali sočne snimke Bandićevog delanja.

Najveća pak kazna za užičko kolo ide onome tko je slučaj razotkrio. Najveću "štetu ugledu" Akademije napravila je polaznica koja je snimila zabavu. I zato kad postanete policajci znajte da samo trebate šutiti. Kad kolega tuče migrante - šutite. Kad vam seksualno uznemiravaju kolegicu - šutite. Kad vidite nešto protuzakonito - šutite.

Jer bi vam se u protivnom mogao dogoditi neki Stjepan Sučić kojeg ćete hapsit, a pajdo iz Vlade će nazvat da ga se pusti.

Dragi kadeti, kad vas u Akademiji pozovu na odgovornost za užičko kolo, vi im onda nježno parafrazirajte policijskog rukovoditelja Mandića: „Treba poštovati presumpciju nevinosti kola.“

A kad pak dođete na Visoku policijsku školu i nađete se u „neprimjerenoj situaciji“ hladno se pozovite na slučaj Bandićevog pajde Milijana Brkića Vase!

Eto!

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje

Foto:

Gradonačelnik Milan Bandić je u društvu načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića i načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka stigao na Dane otvorenih vrata Policijske akademije, 2019.

Najčitaniji članci