Obavijesti

News

Komentari 16

Jurio 193 km/h na autocesti A7 gdje je ograničenje 80. Ulovio ga presretač: Kazna je 660 eura

Jurio 193 km/h na autocesti A7 gdje je ograničenje 80. Ulovio ga presretač: Kazna je 660 eura

U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenog prekršaja je 28-godišnjak sankcioniran s novčanom kaznom od 660 eura, kažu iz policije

VIDEO

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 215 prometnih prekršaja, javlja policija. 

Lupao po vratima HEP-a jer su mu isključili struju. U 2 ujutro vikao: Mamu vam j*! Uhitili ga
Lupao po vratima HEP-a jer su mu isključili struju. U 2 ujutro vikao: Mamu vam j*! Uhitili ga

Kako navode, od tog broja 40 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 24 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 14 na nepropisno korištenja mobitela te 11 na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, evidentirano je i 13 prekršaja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri  prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, kao i 110 ostalih prekršaja.

Jurio u smjeru Rijeke

Najveća brzina od 193 km/h evidentirana je u subotu, 13. siječnja na A7 kod Kraljevice. Policijski službenici skupine za nadzor brzine, odnosno posada policijskog presretača, laserskim uređajem je u 10.09 sati snimila osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Rijeke upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 80 km/h, javlja Policijska uprava primorsko-goranska
 
- U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenog prekršaja je 28-godišnjak sankcioniran s novčanom kaznom od 660 eura - kažu iz policije. 

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 119 alkotestiranih vozača, 11 ih je bio pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,49 promila evidentirana je u subotu, 13. siječnja na području Kraljevice, 51-godišnjem hrvatskom državljaninu.
 
Spomenuti vozač je zaustavljen oko 9.25 sati dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima- novčanom kaznom i izricanjem zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od šest mjeseci.

Zagreb: Uklanjaju dio fasade sa zgrade, policija sve ogradila trakom i zatvorila ulicu
Zagreb: Uklanjaju dio fasade sa zgrade, policija sve ogradila trakom i zatvorila ulicu

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 i 1,0 g/kg zabilježene kod sedam vozača, a četiri ih je bilo u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg. Jedan vozač je odbio test na droge.
 
Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirane su i 34 prometne nesreće u kojima je jedno osoba teško, a četiri su lakše ozlijeđene.
 
- I ovim putem pozivamo sve vozače na maksimalan oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća - kažu iz policije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe