Obavijesti

News

Komentari 10

Kad će doći taj petak da malo odmora vidimo i mi?

Kad će doći taj petak da malo odmora vidimo i mi?
1

Izgleda da se cijela državna uprava ugledala na saborske zastupnike pa sve u zemlji funkcionira prema onom principu "polako, već ćemo stići"

VIDEO

Svakog petka u saborskim klupama zavlada "groznica odmora". No za nju ima lijeka, a zove se "produljeni vikend". Tako oni koji nam kreiraju zakone brinu da petkom u Saboru sjedi onoliko zastupnika koliko je dovoljno za kvorum, odnosno njih barem 77 od 153. Zastupnici će uskoro pobjeći od žarišta opake bolesti - sabornice - na ljetne praznike od mjesec i pol dana. Da ne iznevjere tradiciju, i u petak ih se samo 83 okupilo na sjednici. "Odbjeglih" 70, kao i "radišnih" 83, uredno na mjesec primaju prosječno 18.000 kuna. Uz to imaju i razne benificije, ali to im očito nije dovoljan poticaj da obavljaju posao za koji ih plaćaju porezni obveznici. Oporba je u petak zbog male posjećenosti sjednice bez problema izignorirala Zakon o golfu. Iako je namjera vladajuće većine bila izglasati izmjene Zakona o golfu, nisu uspjeli jer im je oporba srušila kvorum napustivši sabornicu. Ima li HDZ dovoljan broj ruku u Velikoj vijećnici, provjeravao je Nenad Stazić (SDP) šuljajući se iza stupova.
- Nije zabranjeno sakrivati se - kroz smijeh ga je bocnuo predsjedavajući Luka Bebić.
Nekoliko puta ih je neuspješno pozivao da se vrate na glasovanje. Situaciju je došao spasiti Vladimir Šeks, a do stola predsjedavajućeg stigao je i Stazić. Nakon kraćih konzultacija pao je dogovor da se glasovanje o Zakonu o golfu i amandmanima prekida.
- Molim zastupnike da se po ubrzanom ritmu vrate u sabornicu - pozvao je Bebić oporbu, koja se potom vratila u zastupničke klupe. Sabor je zatim izglasao da se povlaštene mirovine veće od 3500 kuna režu za deset posto. Zakon o smanjenju mirovina stupa na snagu 1. srpnja pa će 90.000 umirovljenika, na koje se taj zakon odnosi, tanje lisnice osjetiti u kolovozu. Radišna saborska polovica izmijenila je i Zakon o javnim cestama kojim se ograničava pravo osoba s invaliditetom na oslobođenje plaćanja cestarine. Prihvatili su i izvješće o korištenju predpristupnih fondova pomoći EU. Nakon napornog petka odmarat će se tjedan dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao