Obavijesti

News

Komentari 47

'Kad sam vidio da je školi sjelo 630.000 kn, ostao sam u šoku'

'Kad sam vidio da je školi sjelo 630.000 kn, ostao sam u šoku'
2

Bivši učenik OŠ Milana Langa u Bregani, a danas direktor lanca Arena Centar, inicirao je donaciju od 630.000 kuna koja je šokirala ravnatelja Igora Matijašića. Novac će im dobro doći za novu športsku dvoranu

VIDEO

Kad sam vidio stanje na računu škole, brojku od 630.000 kuna, ostao sam šokiran. Nisam mogao vjerovati. Dobili smo zaista predivan božićni poklon koji će nam itekako biti od koristi za još kvalitetnije obrazovanje naše djece. Rekao nam je to Igor Matijašić, ravnatelj OŠ Milana Langa u Bregani, nekoliko kilometara udaljene od Samobora.

A dobrotvor koji im je donirao velikodušnu svotu novaca i uljepšao blagdane, a samim time i ulazak u novu 2019. godinu, je Tomislav Dekalić, direktor trgovačkog lanca Arena centar. Inače, bivši učenik ove škole i stanovnik Bregane. 


Vrlo skromno, ne želeći se medijski eksponirati, u telefonskom razgovoru poručio nam je kako donacija nije njegova vlastita već da je on samo predložio vlasniku Arene koga bi mogli donirati.  

Na račun škole sjelo 630.000 kn: 'Ono kad te izuju iz cipela!'
Na račun škole sjelo 630.000 kn: 'Ono kad te izuju iz cipela!'

- Tvrtka svake godine donira novac, ja sam predložio vlasniku da bismo nešto sredstava mogli pokloniti i OŠ u Bregani. On je pristao. Donirali smo novac i bolnicama i rodilištima i nije mi želja bila da nas se javno hvali i eksponira - skromno poručuje Dekalić. 

Ravnatelj Matijašić smatra da je takva gesta itekako vrijedna javne pohvale. 


- Takva gesta zaslužuje da se o tome javno priča i ovim putem želim zahvaliti Tomislavu i Areni na imponzantnoj svoti novca. Dobivali smo donacije i prije, ali nikad toliko. Lijepo je što Tomislav nije zaboravio svoje ljude u našem malom mjestu - kaže ravnatelj škole koju pohađa 528 učenika po tri razreda. 

Ono što ga veseli je da novac mogu potrošiti kako žele, a već ima ideju na čiju realizaciju u ovoj školi čekaju godinama.  

- Naša škola je iznimno opremljena, imamo 20 učionica, a u svakoj se nalaze računala, imamo i sedam pametnih ploča, ali nam nedostaje prostora za igru i sport. Dvorana nam je premala, dva razreda ne mogu istovremeno imati tjelesni odgoj jer ne stanu, a i izgrađena je kada i škola, 60-ih godina. Ona je i centar svih događanja u Bregani, pa se u dvorani odvijaju sve predstave i manifestacije, mještani se tu okupljaju i taj nedostatak prostora nam je zaista veliki problem. Tako da nam je ovo sad vjetar u leđa da konačno pokrenemo izgradnju nove športske dvorane - kaže ravnatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"