Obavijesti

News

Komentari 37

"Kad sam zaronio da izvadim dječaka (13), bio je mrtav..."

Iako su mu u pomoć odmah priskočile dvije medicinske sestre koje su se našle na plaži, liječnik iz Engleske na godišnjem odmoru, te vozilo Hitne pomoći iz Supetra dječaka nisu uspjeli spasiti

VIDEO

Je li živ, je li živ?, vikala je majka dječaka (13) iz Srbije kojega su u subotu iza 19 sati u uvali Mala Lozna u Postiri na Braču pronašli na dnu mora 50-ak metara od obale.

Iako su mu u pomoć odmah priskočile dvije medicinske sestre koje su se našle na plaži, liječnik iz Engleske na godišnjem odmoru, te vozilo Hitne pomoći iz Supetra dječaka nisu uspjeli spasiti. Sat vremena pokušavali su ga reanimirati, a onda su morali proglasiti smrt.

- Iznajmili su kajak, on i njegovi prijatelji, od 17 do 19 sati, ali su ga vratili već oko 18,25. Kazali su da im je dosta, dvojica su otišla na školsko igralište na košarku, a on je rekao da će se još kupati - dobro je zapamtio sve detalje naš sugovornik, jedan od očevidaca s kojima smo razgovarali.

- U 19 sati došao je jedan Slovenac vratiti pedalinu, bio je s obitelji, i rekao mi je: “Ima li netko masku, čini mi se da tamo netko roni ili je mrtav, ali ne želim dizati uzbunu ako nisam dobro vidio?” Dao sam mu masku i kad je došao na to mjesto počeo mi je signalizirati. Sa sinom sam otišao tamo brodom i doista na dnu, na nekih sedam metara dubine je bilo tijelo, kao da leži na prsima. Odmah se pojavio i mještanin koji roni na dah do 50 metara dubine, izvukao ga na površinu, ubacili smo ga u brod i počeo sam oživljavanje. Kad smo došli do plaže, oko 19,10 sati, nastavili su s reanimacijom, ali nije bilo pomoći - kazao nam je mještanin, inače dugogodišnji policajac. Majka dječaka za to je vrijeme bila na plaži. Kad su ga doveli na plažu nesretna žena potrčala je prema njemu dozivajući njegovo ime.

- Nema se što reći, strašna tragedija - govori nam drugi očevidac, a djevojka koja je promatrala dramu na plaži kaže kako je bila uvjerena da će dječak oživjeti. Kako je u pitanju strani državljanin provodi se obdukcija kako bi utvrdili točan uzrok smrti.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca