Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
319 komentara

'Kad smo došli u ured obrisali smo prašinu. Ništa nisu radili'

Moj prethodnik ih je imao tri puta više, a ne vidim da su išta radili, jer prva stvar kada smo došli u ured doslovno – morali smo pobrisati prašinu, jer se tamo ništa nije radilo, rekla je Kolinda u Slavonskom Brodu

Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
319 komentara

Kolinda Grabar Kitarović, aktualna predsjednica i pretendent na slijedeći predsjednički mandat svoj glavni predizborni skup održala je u subotu u prepunoj Kazališnoj koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Podsjetila je kako je smanjila svoj proračun. 

- Rekla sam da ću se preseliti s Pantovčaka. To je bilo nemoguće iz nekih objektivnih uvjeta, ali sam smanjila svoj proračun za 25 milijuna kuna. Kada vam je godišnji proračun nešto više od 30 milijuna kuna, u pet godina 25 milijuna kuna je puno. Dakle, kada bismo se svi toliko trudili u Hrvatskoj, to bi bilo jako puno - rekla je. 

Istaknula je i da je smanjila broj zaposlenika, a posebice savjetnika. 

- Moj prethodnik ih je imao tri puta više, a ne vidim da su išta radili, jer prva stvar kada smo došli u ured doslovno – morali smo pobrisati prašinu, jer se tamo ništa nije radilo. I zato kada gledam ovu fotografiju predsjednika Tuđmana, želim razmišljati o tome. Ja u njega gledam kao svog učitelja. Neću reći kao oca, jer imam svog oca, ali kao nekoga iz svoje obitelji, i voljela bih vjerovati da je on danas ponosan na mene i na vas. Zato što živimo ovu Hrvatsku koju je on želio - rekla je. 

Split: Predizborni skup predsjedničkog kandidata Miroslava Škore ŠKORO NAPAO PREDSJEDNICU: 'U njenoj knjižici bi trebao biti vozni red busa, da se sklonimo'

Dotaknula se i svog programa. 

- Program je doista i opsežan, ali nisam ga napisala ja, već vi, ja sam ga samo tipkala. Program je nastao nakon pet godina obilaženja svakog pedalja Hrvatske, svakog pedalja moje Domovine, on je nastao na temelju razgovora s vama - rekla je. 

Konkretno je govorila i onome što je uradila za Slavonski Brod, na prvo mjesto je stavila lobiranje kod ruskog predsjednika Putina za čist zrak u Slavonskom Brdu, da se smanji zagađenje iz susjedne Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu kojem je vlasnik ruska tvrtka, govorila je i o Đuri Đakoviću, te obećala da će to i dalje biti hrvatska tvrtka.

Zagreb: Domjenak u Saboru nakon završetka sjednice i uoči zimske stanke GORDAN JANDROKOVIĆ: 'Škoro se lažno predstavlja, a glas njemu pomaže Milanoviću'

- Ne samo da sam uspjela dogovoriti da Đuro Đaković radi, već da raste i da svima bude bolje. Obećala sam i ispunila da ću biti prvi hrvatski gospodarski diplomata. Kada je u pitanju Đuro Đaković idemo ne korak, već dva koraka naprijed. Prvi korak je premostiti dugovanja Đure Đakovića i to ćemo učiniti uz pomoć Vlade RH, drugu korak je restrukturiranje cijele tvrtke, na čelu s upravom kojoj će biti ljudi iz vaše sredine - rekla je.

Poseban je dio obraćanja posvetila demografskoj situaciji u Hrvatskoj. po njoj demografija nije više pitanje samo Hrvatske već cijele Europske unije. 

KOLINDIN BUS U NOVOJ NESREĆI 'Predsjedničin autobus zakačio je moje vozilo, mene su kaznili'

- Vjerujem da ćemo u idućih pet godina uspjeti vratiti naše mlade - sigurna je. I tijekom ovog obraćanja bilo je riječi i o Bosni i Hercegovini, kao kolijevci hrvatstva. Na kraju svog govora pozvala je sve da na izborima daju glas onome tko će idućih pet godina zastupati interese Hrvatske i hrvatskog naroda.

Tema: Predsjednički izbori

Možda vas zanima i ovo:
Message