Obavijesti

News

Komentari 1

Kada počinjete budite jednostavni, jasni i odlučni!

Kada počinjete budite jednostavni, jasni i odlučni!
2

Josipa Majić i Ana Burica autorice su ideje IDerma i pobjednice natječaja 2012. godine. Pravi su primjer uspješnog projekta u Hrvatskoji, ali i stranim tržištima

VIDEO

U sklopu poduzetničkog natječaja "Pametnom idejom do uspjeha" donosimo vam članke, intervjue i savjete stručnjaka o važnim poduzetničkim temama i izazovima poduzetništva. 


Natječaj "Pametnom idejom do uspjeha" 2012. godine zaključen je pobjedom mladog poduzetničkog tima predvođenog Josipom Majić i Anom Burica. U međuvremenu one su svoju djelatnost proširile, razvile te se otisnule na nova tržišta. Što reći nego: bravo!

Natječaj "Pametnom idejom do uspjeha" je završio 2012. godine. Što se sve događalo s vašim projektom u međuvremenu? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod nas se u međuvremenu uistinu štošta  dogodilo i promjenilo na svim poljima počevši s tim da nam se tim značajno proširio te izuzetno napredovao. To ujedno vrijedi i za projekte na kojima radimo. Sudjelovanje na natječaju „Pametnom idejom do uspjeha“ je u principu bio naš svojevrsni početak odnosno tamo smo dobile prvi konkretan, detaljan i izuzetno koristan feedback od ljudi koji su u industriji puno duže od nas.  To se pokazalo kao odlična odskočna daska. U međuvremenu smo se IDermom proširili i na regionalno tržište, preselile se u London, tamo otvorile firmu. Uz IDermu pokrenule smo i projekt Teddy The Guardian, kojim se u zadnjih par mjeseci intenzivno bavimo. Konkretno riječ je o kreiranju proizvodnje  i distribucije. Nedavno smo se vratile iz Las Vegasa gdje smo u suradnji sa Svjetskom bankom predstavile Teddyja američkom tržitu. Uz to, planiramo otvoriti ured u SAD-u kako bismo bili strateški što bolje raspoređeni i približili se kupcima maksimalno. Sve u svemu, izuzetno dinamičan period u našim poduzetničkim životima.

Što ste naučili i jeste li zadovoljni svime što ste imali prilike raditi tijekom natječaja? 

Na početku smo naučili susretati se i uspješno regirati na pitanjima i dvojbe žirija koji nas je pratio u natječaju. Samim time, naučili smo jasno komunicirati ono što želimo postići kao tim. To se kasnije također primjenjuje u razgovorima i pregovorima s investitorima kao i u komuikaciji sa samim korisnicima. Zadovoljni smo samim konceptom natječaja i onime što on može izvući iz vas i vašeg projekta u tom kratkom periodu.

Koji je bio vaš početni motiv za prijavu na natječaj? 

Za početak željeli smo imati priliku predstaviti svoj projekt iskusnim poduzetnicima kao i drugim stručnjcima koji vas uistinu mogu pravilno usmjeriti svojim savjetima. Kroz to preispitati određene aspekte poslovnog plana te tako same sebe navesti da razmislite o prekrojavanju istog. To je nešto što je izuzetno vrijedno iskustvo koje biste inače ili platili ili do istog puno teže došli. Ovako i sami kroz proces dođete do određenih zaključaka koji mogu biti ključni u formiranju daljnjeg poslovanja.

S obzirom na vaše iskustvo, koji je najvažn iji i najbolji savjet za komunikaciju s potencijalnim investitorima koji možete dati našim čitateljima?

Budite jednostavni, jasni, odlučni i iskreni. Budite svjesni nedostataka i potreba u smislu ekspertize i vještina unutar tima. Na taj način se jasno daje do znanja da vladate svim segmentima, da ste spremni prihvatiti asistenciju izvana te da ste itekako voljni i sposobni dovesti sam proizvod do tržišta.

Planovi za budućnost?

Planovi su nam nastaviti ovim tempom s obje firme te prvenstveno zadovoljiti potražnju za Teddy The Guardianom na globalnom tržištu kao i nastaviti suradnju s regionalnim klinikama. To su nam prvi veliki ciljevi kojima se približavamo sigurnim korakom.

Što možete poručiti budućim poduzetnicima? Što je ono što bi izdvojili kao najvažnije iz vašeg dosadašnjeg iskustva?

Najvažnije jest da okusite poduzetništvo u pravom svjetlu i punom sjaju jer to kreira potpuno novu perspektivu gledanja na sve što ste do sad radili. Takvu dinamiku učenja je teško osjetiti bio gdje drugdje te poduzetništvo tj. startup sve češće postaje zamjena za praksu što apsolutno pozdravljamo. 

Javite nam se!

Imate pitanje o poduzetništvu ili natječaju "Pametnom idejom do uspjeha"? Posjetite našu Facebook stranicu, postavite nam pitanje ili započnite diskusiju s drugim čitateljima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...