News

Komentari 54

Kafići kršili mjere u noći prije zatvaranja, uhitili su vlasnika

Kafići kršili mjere u noći prije zatvaranja, uhitili su vlasnika

Vlasnik se oglušio se na zapovijedi policijskih službenika te su nad njim uporabljena sredstva prisile. Uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Širenje i prenošenje zarazne bolesti'

Zagrebački policajci u noći na subotu, u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove proveli su racije u ugostiteljskim objektima na području zagrebačkih kvartova Maksimira, Dubrave i grada Velike Gorice - izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke. 
 
Tijekom provođenja akcije na Maksimirskoj cesti, u jednom ugostiteljskom objektu oko ponoći je zatečeno, legitimirano i provjereno ukupno 14 osoba. U službene prostorije dovedeno je šest osoba i to zbog posjedovanja manje količine različitih opojnih droga te zbog prekršaja po Zakonu o osobnoj iskaznici.


 
Kafić je prekoračio radno vrijeme, nije imao istaknute upute o dozvoljenom broju osoba u objektu niti je između stolova i stolica bio propisani razmak. U službene prostorije doveden je i 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta. On se oglušio se na zapovijedi policijskih službenika te su nad njim uporabljena sredstva prisile. Uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.
 
Na području Dubrave provedene su tri racije, dvije u ugostiteljskim objektima te jedna na otvorenom prostoru. Racijama je obuhvaćeno 46 osoba te je utvrđeno kako su se svi zatečeni pridržavali mjera Odluka Stožera Civilne zaštite. U jednom ugostiteljskom objektu utvrđen je prekršaj iz čl. 8 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno kockanje.


 
Na području Velike Gorice provedene su racije u 5 ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru, a racijama je obuhvaćeno 105 osoba. U četiri ugostiteljska objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena,  a u jednom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u ugostiteljskom objektu. 
 
U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja iz ispijanja alkohola na javnom mjestu za što su osobama izdana upozorenja.

Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije priopćio je da na njihovom području noćas utvrđeno prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata. 

Najčitaniji članci