Obavijesti

News

Komentari 24

Kajin barbi Luki za rastanak poklonio tartufe i ulje iz Istre

Kajin barbi Luki za rastanak poklonio tartufe i ulje iz Istre
5

Nikome nije bilo, izuzev Mesiću i Manoliću, tako teško kao što je prije svega sa njegovima bilo Luki Bebiću. To treba cijeniti i poštovati, rekao je Damir Kajin

VIDEO

Tijekom sastanka još uvijek aktualnog i budućeg predsjednika Sabora Luke Bebića i Borisa Šprema, u kabinet im je nenadano svratio i Damir Kajin (IDS). Barba Luki je donio darak za oproštaj.

- Donio sam mu poklončić. Ipak se rastajemo, ali ne zauvijek. Valjda ćemo se imati prilike susretati na nekim drugim mjestima - izjavio je i dodao da mu je donio ono najbolje iz Istre.

- Donio sam malo ulja i tartufa - dodao je. 

Na pitanje hoće li mu Bebić nedostajati, priznao je da je Luka Bebić doprinosio parlamentarizmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svaki predsjednik ovog parlamenta vodio je računa o dignitetu Sabora i to treba priznati, bez obzira o kome je bilo riječ. Ali nikome nije bilo, izuzev Mesiću i Manoliću, tako teško kao što je prije svega sa njegovima bilo Luki Bebiću. To treba cijeniti i poštovati - kazao je Kajin.

Bebić: Ako je već netko trebao biti predsjednik, bolje da je Šprem

Budući predsjednik Sabora Boris Šprem (SDP) u srijedu je sa stanačkim kolegom Igorom Dragovanom sat vremena bio kod Luke Bebića kako bi dogovorili sutrašnju konstituirajuću sjednicu novog saziva Sabora.

- Samo smo utvrdili ono što smo skupa pripremali cijelo vrijeme a to je konstituirajuća sjednica. Procedura je uobičajena, predviđena Ustavnom i Poslovnikom - kratak je bio Šprem.

Nešto rječitiji bio je Bebić koji je prenio da su o tehničkim detaljima vrlo kratko razgovarali te da je s kolegom Špremom više pretresao njihova zajednička sjećanja.

- Čovjek na to gleda kao na smjenu generacija. Šprem je 90-te godine bio u Vijeću općina u kojem sam ja bio potpredsjednik, a potom predsjednik. On je bio pomoćnik tajnika i surađivali smo dobro, čak jako dobro. To su bila vremena kad smo se svi uhodavali - prepričao je Bebić.

Novinari su ga pitali je li mu drago što ga upravo Šprem nasljeđuje.

- Drago? Ako je već netko trebao biti predsjednik, bolje da je on, jer ga poznajem i mogu o njemu prosuđivati. Ali ne bih imao ništa protiv da je bio i neki drugi. Tko sam ja da tu kadroviram - odgovorio je.

Za Damira Kajina (IDS), koji mu je ostavio oproštajne tartufe i maslinovo ulje, rekao je da učinio lijepu gestu, da će mu darak dati više optimizma u umirovljeničkim danima koji slijed.

Inače, Bebić je rekao da u četvrtak slijedi konstituiranje Sabora, a novi saziv je konstituiran nakon što se izabere predsjednik Sabora te neki ili čak svi potpredsjednici. Sabor bi trebao potom izabrati Odbore koji su nužni za funkcioniranje Sabora. Bebić je kazao da poslijepodne treba biti prva radna sjednica Sabora na kojoj će se izmijeniti Zakon o vladi kako bi se u petak Vlada mogla i fomirati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke