Obavijesti

News

Komentari 220

Kajin: I sutra bi opet osigurao povlaštenu saborsku mirovinu

Kajin: I sutra bi opet osigurao povlaštenu saborsku mirovinu
1

Kandidat za istarskog župana, Damir Kajin, kojeg odnedavno podržava SDP, u emisiji Nedjeljom u dva objasnio je sukob s dojučerašnjim šefom Jakovčićem

VIDEO

Kandidat za istarskog župana Damir Kajin kojeg odnedavno podržava vrh SDP-a u emisiji Nedjeljom u dva objasnio je sukob s dojučerašnjim šefom Ivanom Jakovčićem. 

- Živim one vrijednosti koje sam živio dok sam bio u IDS-u. Ne želim rušiti vladu, ne želim puštati bradu i čekati, želim vratiti vlast narodu. Treba ohrabriti ljude i podrezati krila koruptivnoj hobotnici u Istri - kaže Kajin. Kaže da je Istra zrela za promjene, gdje osam, devet Jakovčićevih gradonačelnika upravlja sa 2 milijarde kuna novca. 

Razilaženje s Jakovčićem počelo je nakon njegovog približavanja sa Sanaderom, ali definitivno puca nakon što su pobijedili na posljednjim parlamentarnim izborima kada je Jakovčić počeo donositi autokratske odluke zajedno sa svojim ljudima. 

- Istra danas funkcionira kao Calabrija ili Sicilija, oni koji su nekada imali 50 'kvadrata' stana sada imaju milijune - rekao je Kajin potvrdivši da između ostalih tu misli i na Jakovčića.

Priznao je da mu je nekad bio posao braniti Jakovčića, čak mu je bio i jamac za selo koje je Jakovčić kupio 1996. godine.

Kajin misli da mu je važna podrška SDP-a, bez obzira što ga ne podržava nekolicina vodećih članova SDP-a u Istri. 

 - Milanovića poznajem dugo, njegov odnos prema Istri je korektan. Ova vlada Istri nije okrenula leđa. Sad je na djelu oko 500 milijuna kuna investicija od ove vlade - odgovorio je na pitanje zašto je on najveći zagovornik Zorana Milanovića. 

Zašto se ranije nije sjetio?

Na Stankovićevo pitanje zašto se ranije nije razišao s šefom IDS-a rekao da je da ne misli da je trebao ranije otići. 

- Zapravo od 2006. kada pada Glas Istre, osim mene više nije bilo nikakve opozicije Jakovčiću u Istri. Sada je vrijeme da se stvari mijenjaju - kaže Kajin. 

Saborska mirovina 

Kaže da bi ponovno napravio isto s povlaštenom saborskom mirovinom. Podsjetimo otišao je na jedan dan u mirovinu kako bi ostvario bolje uvjete, a kasnije glasao da se ukine takav zakon.

 - Puno je poštenije da oni koji imaju četiri, pet mandata budu materijalno osigurani , a ne da rade sramotne dogovore s Jamnicom ili Todorićem. Znate što bi IDS sa mnom napravio? Možete prodavati demagogiju, a drugo je stvarni život vani - rekao je Kajin aludirajući da bi nakon izlaska iz politike 'bio na cesti'.  

Neće vratiti mandat 

Rekao je da neće vratiti mandat IDS-u ukoliko ne postane župan. Rekao je da je na izborima ionako bio na koalicijskoj listi, a ne listi IDS-a

- Da nije bilo Kajina, pitanje bi li Milanović uopće koalirao sa IDS-om - rekao je Kajin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije