Obavijesti

News

Komentari 87

Kajin poručio Kosor: Kod don Grubišića ima sigurno mjesta

Kajin poručio Kosor: Kod don Grubišića ima sigurno mjesta
3

Izbacivanje Kosor iz HDZ-a mnogi su komentirali. No, Sunčana Glavak tvrdi da HDZ nije dobrovoljno vatrogasno društvo, te da se o tome razgovara samo unutar stranke

VIDEO

Saborski zastupnici HDZ-a, ali i drugih stranaka komentirali su izbacivanje svoje dojučerašnje šefice Jadranke Kosor iz stranke. Tako je Sunčana Glavak, koja ju je i prijavila Sudu časti, kako je u srijedu otkrio Tomislav Čuljak, rekla da o tome može razgovarati samo unutar stranke. HDZ, kaže, nije neka udruga građana ili dobrovoljno vatrogasno društvo i sve se mora rješavati unutar stranke.

Andrej Plenković, koji je prilikom unutarstranačkih izbora u HDZ-u bio uz Kosor, rekao je da se zalaže za dogovor između stranačkih kolega i dijalog te unutarstranačku raspravu među kolegama. 

Branko Bačić koji je također podržavao Kosor u utrci za predsjednicu stranke izjavio je da kad su u pitanju unutarstranački odnosi, sve što promišlja i razmišlja reći će na odgovarajućim stranačkim tijelima.

- Prema tome, bilo kakvu ocjenu ili stav, iznijet ću na unutarstranačkim tijelima kad se o tome bude raspravljalo, ako do toga dođe - rekao je Bačić te na pitanje je li mu žao Kosor rekao da 'Ja sam bio njen bliski suradnik. Držim da u duhu dijaloga, tolerancije uvažavanja treba rješavati takve stvari unutar stranke' . 

Holy: U politici se više stvari tolerira muškarcima

No, zato su zastupnici vladajućih bili nešto razgovorljiviji. 

Mirela Holy smatra da se drugačije stvari događaju muškarcima u politici nego ženama te da se neke stvari u politici više toleriraju muškarcima nego ženama. 

Kajin: Ne bi me čudilo da uđe i Klub IDS-a

Damir Kajin, dojučerašnji veteran IDS-a, a danas nezavisni kandidat rekao je da se 'dešava linč' unutar samog HDZ-a.

- Gospođa Kosor ipak je uspjela ostvariti jedan zavidan broj zastupnika nakon svih afera odlaska Sanadera i sličnog u Hrvatskom parlamentu, imala je relativno čak i dobre gospodarske parametre prilikom odlaska s pozicije premijerke, a to joj tako pod navodnicima treba jer je u stranku dovodila one ljude koji su joj samo ljubili skute, a nisu o ničemu razmišljali sve do onog trenutka dok nisu osjetili da i oni mogu preuzeti vođenje jedne velike i respektabilne hrvatske stranke kojoj ja baš i ne želim previše uspjeha na političkoj pozornici - rekao je Kajin i poručio Kosor da u Klubu don Ivana Grubišića zasigurno ima mjesta.

- Ali, kako je dobro gospodin Jakovčić surađivao s gospođom Kosor ne bi me čudilo da uđe i u Klub IDS-a.

Andrija Mikulić: U stranci se treba znati tko je i što je 

Predsjednik Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić otkrio je da je gradski odbor u srijedu na predsjedništvu jednoglasno odlučio da Jadranku Kosor treba podvrgnuti stegovnom postupku zbog intervjua u Globusu. Neki su mediji prenijeli kako se upravo on, između ostalih, požalio na bivšu premijerku i njezine izjave vrhu stranke.

- U stranci se treba znati tko je i što je, treba zamijeniti "ja" sa "mi". Svi smo prolazni i nitko nema privatizirati stranku - rekao je Mikulić. 

Naglasio je da je Tomislav Karamarko uveo visoku razinu demokratičnosti u stranku pa se na stranačkim tijelima može slobodno diskutirati bez straha.

- Ali, to je unutar stranke, unutar obitelji. Kada se stranka usuglasi oko stava, s time se izlazi u javnost - rekao je Mikulić.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih
ZATVORILI CESTU ZA PROMET

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih

Na mjestu nesreće je uz policiju stigla i Hitna pomoć te vatrogasci
FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada