Obavijesti

News

Komentari 13

Kajin: Premijer je ustrajao na izborima iako virus još vlada

Kajin: Premijer je ustrajao na izborima iako virus još vlada
1

Programi SDP-a i HDZ-a su obmana jer mi ovu godinu nećemo izvući ni 40 post od turističke sezone što nam govori da će zima biti teška, a oporavak neće uslijediti ni u sljedeće dvije godine, naglasio je

VIDEO

Nezavisni kandidat i nositelj liste koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista u osmoj izbornoj jedinici Damir Kajin ustvrdio je u srijedu da je premijer znao da opasnost od korona virusa nije nestala, ali je ustrajao na raspuštanju Sabora i održavanju izbora.

POGLEDAJTE VIDEO: Đakovo novo žarište

Pokretanje videa...

Časne u Đakovu 01:33

To je, po Kajinovim riječima, učinio jer je "znao da će turistička sezona podbaciti i da će se gospodarska situacija dramatično pogoršati".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Broj nezaposlenih veći je u svibnju ove godine u odnosu na prošlu godinu za 35 posto, a samo u trgovini u travnju je otpušteno gotovo četiri i pol tisuće ljudi. Uslijedit će i daljnji val porasta nezaposlenih. Stoga, programi SDP-a i HDZ-a su obmana jer mi ovu godinu nećemo izvući ni 40 post od turističke sezone što nam govori da će zima biti teška, a oporavak neće uslijediti ni u sljedeće dvije godine - naglasio je Kajin.

Grlić Radman: Plenkovića prozivaju radi političkih bodova
Grlić Radman: Plenkovića prozivaju radi političkih bodova

- Turizam se neće oporaviti ni 2021. ni 2022. godine i zato tražimo da se malim iznajmljivačima ukine paušal, da se potpore vežu uz reinvestiranu dobit, a ne da imamo situaciju kao lani, da neke tvrtke u turizmu iznose van zemlje oko 350 milijuna kuna dobiti, a onda dobivaju 15 ili 20 milijuna kuna potpora od države - izjavio je Kajin.

Komentirajući situaciju s BAT-om (British American Tobacco), koji kao vlasnik tvornice cigareta u Kanfanaru kraj Rovinja razmišlja o napuštanju Hrvatske, što bi dovelo u pitanje oko 500 radnih mjesta, Kajin je kazao da se radi o običnom spinu odnosno floskuli jer, smatra on, "tvornica koja je u postrojenja od 2015. do 2020. uložila 45 milijuna eura, povećala proizvodnju za 60 posto i koja izvozi 80 posto proizvoda" zasigurno neće napustiti Istru. 

Obavezne maske u javnom prijevozu, samoizolacija za sve koji dolaze iz Srbije i BiH
Obavezne maske u javnom prijevozu, samoizolacija za sve koji dolaze iz Srbije i BiH

- Nećemo ostati bez BAT-a, oni samo blefiraju. Činjenica je da ni ne pomišljaju napustiti Istru, kao niti Hrvatsku, ali koriste ovo izborno vrijeme i žele nešto ušićariti - poručio je Kajin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a