Obavijesti

News

Komentari 13

Kajin traži da budu dostupne i kartice sudaca i DORH-ovaca

Kajin traži da budu dostupne i kartice sudaca i DORH-ovaca
10

Neovisni Damir Kajin zatražio je da javnosti budu dostupne ne samo imovinske kartice državnih dužnosnika, već i sudačke, te kartice dužnosnika DORH-a

VIDEO

Odmah po početku sjednice Sabora, neovisni Damir Kajin zatražio je stanku zbog (ne)dostupnosti imovinskih kartica na internetu. Zatražio je da javnosti budu dostupne ne samo imovinske kartice državnih dužnosnika, već i sudačke, te kartice dužnosnika DORH-a. 

- Hrvatski sabor sam bira šefove agencija, pa ih sam može i smijeniti. Imovinske kartice moraju ići van , poručio je Kajin nakon stanke. Dodao je kako bi prvi svoje imovinske kartice trebali objaviti suci i dužnosnici DORH-a, a jednako tako i direktori javnih i komunalnih poduzeća te gradski pročelnici.

- Mnogi s kojima sam jučer razgovarao kažu "pa pogledaj suce, mnogi su puni, teški kao brodovi". Čak kažu ovaj Sabor djeluje kao vrtić za neke naše suce. Trebale bi ići van jednako tako i kartice direktora javnih i komunalnih poduzeća. Neki, ja nisam to mogao vjerovati do pred godinu ili dvije dana, imaju čak dvorce - kazao je Kajin.

Dodaje kako se sukob interesa najbolje vidi kada "nekome, poglavito u izvršnoj vlasti završi mandat i onda gdje taj netko završava".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - U pravilu završava kod nekog tajkuna, tobože na nekom savjetničkom mjestu, zapravo radi se o vraćanju usluga koje je taj netko dobivao od tog predstavnika izvršne vlasti - tvrdi Kajin.

Niti je ljevica komunistička, niti je desnica ustaška

Stanku je iskoristio i da progovori o obilježavanju 70. godišnjice pobjede nad fašizmom. Protivi se preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg.

- Čitam da bi Zagreb mogao promijeniti ime Titova trga u Kazališni trg. Svašta. Niti je Hrvatska ljevica komunistička, niti je desnica ustaška - zaključuje Damir Kajin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1