Obavijesti

News

Komentari 183

'Kakav izlazak iz recesije, oni žele manipulirati i obmanuti'

'Kakav izlazak iz recesije, oni žele manipulirati i obmanuti'
3

Izjava Marasa čula se i u Saboru. HDZ kaže da Maras ne poznaje metodologiju, te da pokušava obmanuti javnost. Za Linića smo, pak, daleko od izlaska iz krize

VIDEO

Nakon što je ministar Gordan Maras u Petrčanima ustvrdio da je Hrvatska izašla iz recesije, stigle su reakcije saborskih zastupnika. 

Ivan Šuker (HDZ) ustvrdio je da ministar očito ne poznaje metodologiju, jer da bi se službeno reklo da je neka zemlja izašla iz recesije mora imati dva kvartala gospodarski rast. 

Patrik Macek/Pixsell

- Određeni pozitivni makroekonomski pokazatelji to ne znače - rekao je  HDZ-ovac napominjući da smo u siječnju bilježili pad industrijske proizvodnje. Izvoz je, navodi Šuker, posljedica ulaska Hrvatske u EU i drugačije metodologije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svaki pokazatelj je dobar, no izlazak iz recesije su dva uzastopna pozitivna kvartala - poučio je Šuker.

'Danas su i banane naš izvozni proizvod, a ne proizvodimo ih'

Njegov stranački kolega Gordan Jandroković primijetio je da ministri i premijer sada, kada im po njihovom mišljenju brojke idu u prilog, više ne dovode u pitanje vjerodostojnost i kako su rekli šlampavost Zavoda za statistiku. 

Patrik Macek/PIXSELL

- Radi se o jednoj nedosljednosti i nekorektnosti prema građanima i državnim institucijama. Što se tiče brojki mi moramo voditi računa da je Hrvatska danas članica EU, da se promijenila metodologija. Danas možete kao hrvatski izvozni proizvod pronaći i banane, a znamo da ih se u Hrvatskoj ne proizvodi. Kada gledamo novu metodologiju i sveukupnost brojki i rezultata Vlade, smatramo da su ti rezultati trebali biti puno bolji. Nismo zadovoljni i bojim se da se ovdje radi o pokušaju manipulacije i obmane hrvatskih ljudi - izjavio je. 

Linić: Nismo ni blizu izlaska iz krize

Nezavisni zastupnik Slavko Linić podsjetio je da smo u 2011. godini imali 1,5 milijuna zaposlenih dok se danas polako približili brojki od 1,34 milijuna zaposlenih što znači da smo izgubili 160.000 radnih mjesta. 

Patrik Macek/PIXSELL

- Sve dok gubimo radna mjesta, sve manje imamo zaposlenih moramo shvatiti da je recesija duboko ukorijenjena u gospodarstvo. Ponovno se diže nelikvidnost, neplaćanje je sve veće, a ulaganja nema. Sve to pokazuje da nismo ni blizu prekida negativnih trendova u gospodarstvu i da ćemo trebati krupne promjene - izjavio je Linić.

Linić navodi da ova Vlada i nadalje smatra da treba troškovnu stranu oporezivati, a ne shvaća da treba oporezivati i imovinu, nekretnine. 

- To je osnovni problem, taj liberalni pristup – što bogatiji, manje poreza, a sad porez prebacimo na plaće, radnike, gospodarstvo. Ja tvrdim neće biti većeg izvoza, to će biti problem - zaključio je Linić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS