Obavijesti

News

Komentari 26

Kako će izgledati život ubojice beba u zatvoru? Bit će 22 sata dnevno u 5m2. Tamo će umrijeti

Kako će izgledati život ubojice beba u zatvoru? Bit će 22 sata  dnevno u 5m2. Tamo će umrijeti
5

Prosječno vrijeme koje osuđeni na doživotni zatvor u Britaniji provedu iza rešetaka je 16,5 godina. No u Lucyjevom slučaju to će biti baš onako kako piše - doživotni zatvor. Nema mogućnost pomilovanja

VIDEO

Lucy Letby (33), medicinska sestra iz pakla, dobila je doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja za ubojstvo sedam beba i pokušaj ubojstva još šestero novorođenčadi u britanskoj bolnici gdje je radila.

Pogledajte video: Trenutak uhićenja Lucy Letby

Pokretanje videa...

Primalja iz pakla: Ubila 7 beba, trovala ih je inzulinom i zrakom. Prijeti joj dugogodišnji zatvor Lucy Letby 07:58

Umrijet će tamo

Tek je četvrta žena u britanskoj povijesti koja je dobila takvu kaznu.

Lucy će umrijeti u zatvoru, nikad neće dobiti šansu kod odbora za pomilovanje. Bebe je ubijala od 2015. do 2016. godine kad je radila noćne smjene, a bebama je ubrizgavala inzulin, neke je prisilno hranila ili im ubrizgavala zrak u vene.

- Kad smo izgubili kćer, dio nas je umro s njom. Ona ju je mučila do zadnjeg trenutka života, dok naša princeza više nije imala snage boriti se. Mislim da se s tom činjenicom nikad nećemo pomiriti. Slomljeni smo. Ne možemo vjerovati da takvo zlo može postojati - potresna su svjedočanstva roditelja čije je bebe Lucy ubijala.

Lucy joj je ubila bebu: 'Ta bol... Mučila ju je, a ona se borila dok je imala snage. Dio nas je umro'
Lucy joj je ubila bebu: 'Ta bol... Mučila ju je, a ona se borila dok je imala snage. Dio nas je umro'

Kategorija A osuđenika

Prosječno vrijeme koje zatvorenici osuđeni na doživotni zatvor u Britaniji provedu iza rešetaka je 16,5 godina. No u Lucyjevom slučaju to će biti baš onako kako piše - doživotni zatvor. Umrijet će u njemu.

Lucy nikad neće moći biti puštena, nikad niti jedan odbor neće raspravljati o pomilovanju ili ranijem puštanju na slobodu, a bit će u kategoriji A zatvorenika koji se smatraju iznimno visokom prijetnjom za sigurnost. Prvih nekoliko mjeseci posebno će je paziti kako si ne bi oduzela život. Mirror piše kako će kaznu služiti u ženskom zatvoru Bronzefield u Serreyu ili u Low Newtonu u Durhamu.

Nurse Lucy Letby guilty of murdering seven babies, UK - 21 Aug 2023

'Ima nacrtanu metu na čelu'

Prvo će je staviti u zatvorsku bolnicu gdje će procijeniti njezino mentalno i fizičko zdravlje i gdje će biti odvojena od zatvorenica koje bi je mogle napasti. To je standardna procedura za svakog osuđenika za ubojstvo u Velikoj Britaniji.

Medicinska sestra koja je ubila 7 beba umrijet će u zatvoru!
Medicinska sestra koja je ubila 7 beba umrijet će u zatvoru!

Komunicirat će s čuvarima i čistačima

No za Lucy će stvari biti malo drugačije. Svakih deset minuta u ćeliji će je pratiti kamere, svako malo će je obilaziti i čuvari i to će trajati dok se ne uvjere da si neće oduzeti život. Nakon toga bi je trebali prebaciti među ostale zatvorenice.

- Zbog prirode zločina koji je počinila, meta joj je nacrtana na čelu. Bit će pod ekstremnim zlostavljanjem ostalih zatvorenica - ispričao je kriminolog za britanske medije i baš zbog toga će je skroz odvojiti. Jedini ljudski kontakt Lucy će imati s čuvarima i čistačima i to kroz ključanicu.

U pet kvadrata 22 sata na dan

Čak 22 sata na dan provest će u ćeliji koja ima pet kvadrata i u kojoj će biti krevet, stolica i WC. Moći će čitati novine, knjige i gledati televiziju, a imat će pravo na vježbanje sat vremena dnevno.

Također, moći će komunicirati s obitelji prilikom posjeta, ali sve razgovore će pratiti policija. Svaka četiri tjedna imat će pravo na jednosatnu posjetu obitelji. Moći će slati i dobivati poštu koju će provjeravati zatvorski sustav.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.