Obavijesti

News

Komentari 60

Kako je nastao monstrum: Za kriglu pive prodala ga majka...

Kako je nastao monstrum: Za kriglu pive prodala ga majka...
1

Charles Manson, zločinac koji je užasnuo Ameriku, vođa zloglasnog kulta 'Obitelj' osuđen za 9 ubojstava, sin je 16- godišnje prostitutke koja ga je cijelo djetinjstvo odbacivala...

VIDEO

On je bio luđak kojeg su i u zatvoru smatrali jednim od najopasnijih američkih kriminalaca. U zatvoru je proveo više od 40 godina a sad je u 83- godini preminuo.

Manson je krajem 60-ih godina naredio sljedbenicima svog kulta 'Obitelj' da nasumce ubijaju stanovnike bogatih bijelih četvrti Los Angelesa, u nadi da će pokrenuti apokaliptički rasni rat.

FILE PHOTO - Handout photo of convicted murderer Charles Manson

Njegova sljedba je po njegovom nalogu počinila najmanje devet umorstava. No, svijet je najviše šokirao stravični pokolj 9. i 10. kolovoza 1969. kad je ubijeno sedam osoba. Među žrtvama je bila prelijepa glumica Sharon Tate (26), supruga redatelja Romana Polanskog, koja je bila trudna osam i pol mjeseci. 

Osuđen je na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u doživotnu kaznu zatvora, a stručnjaci smatraju kako ga je u zločinca pretvorio cijeli niz događaja koji mu je obilježio djetinjstvo.

Službeno se zvao 'Bezimeni'

Mansonova majka je bila 16-godišnja Kathleen Maddox, a oca nikad nije upoznao. Kathleen je bila prostitutka, iako je Manson uvijek tvrdio da to nije istina. Kada se rodio 1934. godine, majka mu nije htjela dati ime. Smatrala je da to nije važno. Kada joj je medicinska sestra dala obrazac da mu napiše ime, napisala je "No name" pa mu i danas u rodnom listu piše "No Name Maddox". Kathleen se kasnije udala za Williama Mansona, a sin joj je dobio ime Charles. William je nestao dok je Manson bio malo dijete.

Majka ga je prodala za kriglu pive

Dok je bio beba, majka je Mansona dovela u restoran. Tamo joj je konobarica rekla da joj je dijete slatko te je pričala o tome kako i sama želi postati majka. Kathleen joj je rekla neka joj donese kriglu piva i Manson je njezin. Konobarica je mislila da se  Kathleen šali, ali joj je svejedno donijela ekstra kriglu. Kada je popila pivo, Kathleen je otišla i ostavila bebu. Za cijelu je priču saznao njegov ujak koji je pronašao konobaricu i vratio bebu Kathleen.

Djeci krao i palio igračke

Majka mu je kad je imao pet godina završila u zatvoru pa su malog Masona poslali da živi kod tete. Manson nije kao druga djeca dobivao darove za Božić a jedne godine baka mu je poklonila samo četku. Rekla mu je da će, ako četka kosu tom četkom, moći letjeti kao Superman. Druga su pak djeca dobila puno darova i time su se hvalila, a Manson je bio ljubomoran. Prijateljima je onda počeo krasti igračke i paliti ih.

Najsretnija uspomena mu je bio majčin zagrljaj

Nakon tri godine u zatvoru, Kathleen je puštena na uvjetnu slobodu. Kada je došla po sina, zagrlila ga je. Manson je kasnije rekao da mu je to bila najsretnija uspomena iz djetinjstva. Majka ga je onda uzela sa sobom i živjeli su po jeftinim hotelima. Kada je imao 13 godina, majka je počela razmišljati o tome da Mansona da na posvajanje. Poslala ga je u odgojni zavod i rijetko posjećivala. Kad bi došla on bi bio presretan. Obećala mu je da će ga vratiti kući kada bude imala dovoljno novaca. Nakon deset mjeseci Manson više nije mogao izdržati u ustanovi. Pobjegao je i vratio se kući. Pokucao je na vrata i nadao se da će dobiti majčinu ljubav. No ona mu je rekla da se ne može brinuti za njega, zatvorila mu vrata i poslala ga nazad u ustanovu. Nikad nije došla po njega niti je on ikada više živio s njom.  

Charles Manson has died

Kao 13- godišnjak počeo je krasti a nakon što je uhićen  poslali su ga u mušku školu u Indiani otkud je često bježao. Optužio je školske kolege da ga seksualno zlostavljaju. Tvrdio je da ga siluju i tuku. To nije nikada dokazano, ali je privukao pozornost. Kasnije su ga preselili u drugu, bolju školu iz koje su ga izbacili jer je bio nasilan. 

Sa 16 godina nije znao čitati i pisati

Dok je bio u zatvoru, testirali su mu inteligenciju. IQ mu je bio 109, ali sa 16 godina Manson je jedva znao pisati i čitati. Niti u školi nije ništa naučio. Psiholozi su smatrali da su njegovi problemi povezani s činjenicom da ga je majka odbacila.

Teško djetinjstvo Mansona je pretvorilo u zlu osobu. Kao dječak silovao je drugog dječaka dok mu je prijetio britvicom koju je držao na njegovom vratu. Do svoje 18 godine, pola života je proveo u zatvoru i bio je opasan za okolinu.
Kao 21- godišnjak se oženio medicinskom sestrom Rosalie Jean Willis a obitelj je uzdržavao privremenim poslovima i prodajom ukradenih automobila. Godinu kasnije je s obitelji doselio u Los Angeles a u grad je stigao ukradenim automobilom. Opet je uhićen  i osuđen na pet godina zatvora. Žena se od njega u međuvremenu razvela i počela živjeti sa drugim muškarcem. Kad je Manson izašao iz zatvora počeo je podvoditi tinejdžerice, a jednu je čak i oženio. No i nju je nudio za seks. Opet je uhićen i zatvoren.

Trebao je izaći iz zatvora 1967. jer je odslužio kaznu. Tada je molio da ga ostave u zatvoru jer nije sposoban živjeti vani. Želju mu nisu ispunili i kada je izašao, osnovao je "Obitelj". 

Smatrao se reinkarnacijom Krista

Komuna Charlesa Mansona, sastavljena prvenstveno od naivnih i odanih žena, živijela je na rubu društva. U komuni se rađaju brojne bebe  a guru ima najmanje jedno dijete s nekom od sljedbenica. Skoro cijelo vrijeme su nadrogirani.

Komuna se nastanjuje se na rančevima kalifornijske Doline smrti. Smatrajući se reinkarnacijom Krista, Charles Manson ondje potajice priprema niz ubojstava kako bi izazvao borbu između bijelaca i Afroamerikanaca nazvanu "Helter Skelter", prema pjesmi Beatlesa. Planirao je bjelačku pobjedu s njime na čelu. 

Dvije godine kasnije njegov je kult počinio jedan od najpoznatijih zločina u američkoj povijesti. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...