News

Komentari 14

Kako je 'pao' doktor pljačkaš? Razotkrio ga je komad plastike

Kako je 'pao' doktor pljačkaš? Razotkrio ga je komad plastike

Policija je uhitila muškarca za kojeg sumnjaju da je zajedno s prijateljem raznio bankomat na Kantridi, a večer prije ukrao automobil. Drugi muškarac još je u bijegu

U riječki zatvor je jučer poslijepodne, pod sumnjom da je upleten u krađe novca iz bankomata, smješten Marijan Kraljević (54), rodom iz Siska, a s adresom u Zagrebu. Za njega se službeno navodi da je nezaposleni doktor medicine, oženjen i otac troje djece, te do sada neosuđivan baš kao i njegov prijatelj Đ.S. (50) za kojim policija još traga. On je rodom iz Rijeke s adresom na Krku, a po zanimanju vozač, doznaje Novi list.

POGLEDAJTE VIDEO

Razvalili dva bankomata

Njih dvojica osumnjičeni su da su bankomat Erste banke, smješten na ulazu u prodavaonicu Brodokomerc Nove u Ulici Vere Bratonje na Kantridi, demolirali u utorak rano ujutro, oko 4 sata. U njegovu unutrašnjost su kroz otvor za novčanice umetnuli plastičnu cijev te bankomat ispunili plinovitom eksplozivnom smjesom.

Smjesu su aktivirali pomoću električnog impulsa s tzv. šokera, na koji su spojili dva elektrovodiča koje su također sproveli u unutrašnjost bankomata. Nakon detonacije pljačkaši su sa sobom odnijeli dijelove bankomata, prije svega s kasetama s novcem, u ukupnom iznosu od 958.100 kuna.

Kraljević i njegov prijatelj s Krka sumnjiče se i za pljačku bankomata PBZ-a u Kraljevici, 15. ožujka ove godine. Kroz vratašca su ugurali plastičnu cijev i električnu žicu. Pustili su plin i aktivirali uređaj za inicijaciju iskre, pa je došlo do eksplozije koja je raznijela bankomat. Iz njega su ukrali metalnu kasetu s oko 200 tisuća kuna, u apoenima od 100 kuna. Lopovski tandem se tereti i da je na riječkom području ukrao dva automobila koja su koristili u obijanju bankomata. 

Otkrila ih bankovna kartica

Neslužbeno se doznaje da je dvojac otkriven nakon dulje policijske istrage, a policiji je u rasvjetljavanju slučaja pomogao - komadić plastike, piše Novi list

Istraga je pokazala da je, 11 dana prije demoliranja bankomata na Kantridi, u Zagrebu korištena bankovna kartica identična onoj koja je poslužila u pljački bankomata u Kraljevici. Ispostavilo se i da je ista kartica korištena i u pljački na bankomatu PBZ-a koji je eksplodirao 7. travnja u Svetoj Nedjelji.

Policijski istražitelji su utvrdili da je istom bankovnom karticom u više navrata plaćano u Sv. Nedjelji i Zagrebu, a snimke nadzorne kamere su pokazale da je njome plaćao upravo Marijan Kraljević, piše riječki list.
 

Najčitaniji članci