Obavijesti

News

Komentari 14

Kako je 'pao' doktor pljačkaš? Razotkrio ga je komad plastike

Kako je 'pao' doktor pljačkaš? Razotkrio ga je komad plastike
1

Policija je uhitila muškarca za kojeg sumnjaju da je zajedno s prijateljem raznio bankomat na Kantridi, a večer prije ukrao automobil. Drugi muškarac još je u bijegu

U riječki zatvor je jučer poslijepodne, pod sumnjom da je upleten u krađe novca iz bankomata, smješten Marijan Kraljević (54), rodom iz Siska, a s adresom u Zagrebu. Za njega se službeno navodi da je nezaposleni doktor medicine, oženjen i otac troje djece, te do sada neosuđivan baš kao i njegov prijatelj Đ.S. (50) za kojim policija još traga. On je rodom iz Rijeke s adresom na Krku, a po zanimanju vozač, doznaje Novi list.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Razvalili dva bankomata

Njih dvojica osumnjičeni su da su bankomat Erste banke, smješten na ulazu u prodavaonicu Brodokomerc Nove u Ulici Vere Bratonje na Kantridi, demolirali u utorak rano ujutro, oko 4 sata. U njegovu unutrašnjost su kroz otvor za novčanice umetnuli plastičnu cijev te bankomat ispunili plinovitom eksplozivnom smjesom.

RIjeka: Pljačkaši tijekom noći raznijeli bankomat na Kantridi

Smjesu su aktivirali pomoću električnog impulsa s tzv. šokera, na koji su spojili dva elektrovodiča koje su također sproveli u unutrašnjost bankomata. Nakon detonacije pljačkaši su sa sobom odnijeli dijelove bankomata, prije svega s kasetama s novcem, u ukupnom iznosu od 958.100 kuna.

Jedan od pljačkaša bankomata je doktor medicine bez posla?
Jedan od pljačkaša bankomata je doktor medicine bez posla?

Kraljević i njegov prijatelj s Krka sumnjiče se i za pljačku bankomata PBZ-a u Kraljevici, 15. ožujka ove godine. Kroz vratašca su ugurali plastičnu cijev i električnu žicu. Pustili su plin i aktivirali uređaj za inicijaciju iskre, pa je došlo do eksplozije koja je raznijela bankomat. Iz njega su ukrali metalnu kasetu s oko 200 tisuća kuna, u apoenima od 100 kuna. Lopovski tandem se tereti i da je na riječkom području ukrao dva automobila koja su koristili u obijanju bankomata. 

Otkrila ih bankovna kartica

Neslužbeno se doznaje da je dvojac otkriven nakon dulje policijske istrage, a policiji je u rasvjetljavanju slučaja pomogao - komadić plastike, piše Novi list

RIjeka: Pljačkaši tijekom noći raznijeli bankomat na Kantridi

Istraga je pokazala da je, 11 dana prije demoliranja bankomata na Kantridi, u Zagrebu korištena bankovna kartica identična onoj koja je poslužila u pljački bankomata u Kraljevici. Ispostavilo se i da je ista kartica korištena i u pljački na bankomatu PBZ-a koji je eksplodirao 7. travnja u Svetoj Nedjelji.

Policijski istražitelji su utvrdili da je istom bankovnom karticom u više navrata plaćano u Sv. Nedjelji i Zagrebu, a snimke nadzorne kamere su pokazale da je njome plaćao upravo Marijan Kraljević, piše riječki list.