Obavijesti

News

Komentari 100

'Kako predsjednik Josipović zna da nikoga nisam prijavila?'

'Kako predsjednik  Josipović zna da nikoga nisam prijavila?'
8

Premijerka u Babindubu nije propustila komentirati izjave Ive Josipovića. Istaknula je kako bi bilo dobro da se predsjednik Josipović vrati u svoje ustavne okvire

VIDEO

S dupinom za reverom Jadranka Kosor je sa HDZ-ovcima prošetala zadarskom Kalelargom u ponedjeljak. Popila je kavu u kafiću na Forumu i posjetila benediktinski samostan. S njom su bili i ministar Božidar Kalmeta te bivša ministrica pravosuđa saborska zastupnica Ana Lovrin s rukom u zavoju. 

- Porezala sam se, ali nije bilo nikakvo kazneno djelo u pitanju - rekla nam je.   

Sa smješkom se Kosor slikala s prodavačicama rukotvorina  na ulici, domaćim i stranim turistima. Pitali smo dva mladića, turista iz Pariza zašto su se slikali s premijerkom.

- Jer jako volimo vašu zemlju. A ovo nam je zgodna razglednica s odmora - rekli su nam. 

- Pazite da ne padnete - dobacio joj je prolaznik dok je nabadala potpeticama po neravnim pločama zadarskih ulica. 

- Aaaa neću pasti, neću pasti - odgovorila mu je znakovito.  

Prije šetnje centrom Zadra premijerka je u Babindubu i Zelenom hrastu pustila u rad treći dio plinovoda Dalmacije i Like. Plinovod od Gospića do Benkovca dug je  91,3 kilometara, a radovi  vrijede 31,8 milijuna kuna. Novinari su je pitali jesu li pregovore trebali završiti prije lipnja:

- Vjerovala sam da se predsjednik Josipović zajedno sa svim građanima veseli što smo postigli veliki povijesni cilj koji je ostvarila ova Vlada, koja je deblokirala i pregovore - kazala je, te je komentirala izjavu Josipovića da se Vlada nije borila protiv korupcije te da ona osobno nikoga nije prijavila za korupciju. 

- Predsjednik tvrdi da nisam nikoga prijavila, a moje je pitanje kako on to zna i je li to nagovještaj da predsjednik želi nadzirati potpuno neovisna tijela. To bi bilo loše, kao što je loša predsjenikova izjava da će njegova popularnost koristiti SDP-u na parlamentarnim izborima. Bilo bi dobro da se  predsjednik vrati u svoje ustavne okvire jer  vjerujem da razumije koliko sve ovo skupa može biti opasno. Inače, čim smo završili pregovore, predsjednik je rekao da će on potpisati pristupni ugovor. Mi smo iznimno ponosni na ono što je ova Vlada napravila, ali to je postignuće cijele Hrvatske - kaže Kosor.

- U vezi s najavama datuma izbora i pričama da to neće biti 4. prosinca nego 5. ili 6., htjela bih samo podsjetiti da jedan neradni dan stoji milijardu i 100 milijuna kuna i zato pitam možemo li si dopustiti još jedan neradni dan i toliki gubitak -kazala je  premijerka Kosor te dodala da bi mogla reći da bi Uredu predsjednika trebao jedan kvalitetan pravnik, kao što je on njoj kazao da joj može preporučiti kvalitetnog pravnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi