Obavijesti

News

Komentari 33

Pogledajte bijeg Milovanovića i Kalinića, policija privela čuvare

Pogledajte bijeg Milovanovića i Kalinića, policija privela čuvare
5

Sretko Kalinić i Željko Milovanović su odvalili vrata ćelija, svladali čuvara i skočili kroz prozor u dvorište zatvora. No ubrzo su ih uhitili pripadnici specijalne policije

VIDEO

Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali su u utorak oko 5.30 sati pobjeći iz posebne pritvorske jedinice zatvora u Beogradu, javlja B92. Odvalili su vrata svojih ćelija, svladali čuvare i skočili kroz prozor u dvorište zatvora. No, ubrzo su ih uhitili pripadnici specijalne policije. 

Kaliniću (38) se u Srbiji na teret stavljaju sudjelovanje u atentatu na premijera Zorana Đinđića, otmice, ubojstva i druga kaznena djela koja je počinio kao pripadnik 'zemunskog klana'. 

Kalinić, zvan Beli i Zver, je sedam godina bio u bijegu. Uhvaćen je u Zagrebu nakon što je na njega 2010. godine kod jezera Rakitje pucao i ranio ga Miloš Simović, također pripadnik 'zemunskog klana'. Kasnije je izručen Srbiji.  

Kalinić i Simović u Srbiji su bili osuđeni na 30 godina zbog ubojstva Đinđića no tada su bili u bijegu pa im je suđenje ponovljeno nakon što su uhvaćeni. U listopadu prošle godine potvrđena im je kazna zatvora od 30 godina. 

Željka Milovanovića (46) je hrvatsko pravosuđe u odsutnosti osudilo za ubojstvo Ive Pukanića na 40 godina zatvora. Trenutno mu se za isto sudi i u Srbiji i to u okviru procesa protiv Joce Amsterdama. 

Milovanović je, piše Blic, u Srbiji osuđen i zbog nedozvoljenog držanja oružja i krivotvorenja isprava. Osuđen je i zbog više pljački. On je uhićen 2009. godine u Beogradu. Utvrđeno je da osim srpskog državljanstva ima i hrvatsko te državljanstvo BiH.  

Policija je odredila pritvor od 48 sati petorici čuvara koje sumnjiči da su odgovorni za  pokušaj bijega Sretka Kalinića i Željka Milovanovića. Direktor Uprave za provođenje sankcija Milan Obradović u utorak ujutro ih je suspendirao s posla. Obradović vjeruje kako su bjegunci imali pomoć ''iznutra''. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.