Obavijesti

News

Komentari 56

Kalmeta: "Nije bilo nikakave ljutnje niti raskola u stranci"

Kalmeta: "Nije bilo nikakave ljutnje niti raskola u stranci"
1

Kalmeta je rekao u Saboru kako "zakon treba podržati, jer moramo svi dijeliti sudbinu građana" te da će ga apsolutno podržati. Na to je Kosor zatražila repliku

VIDEO

HDZ-ov Božidar Kalmeta navodno je jučer naljutio šeficu svoje stranke Jadranku Kosor, nakon što je u svojoj raspravi u Saboru rekao da podržava vladin prijedlog ukidanja povlaštenih mirovina. Ostali zastupnici HDZ-a bili su suzdržani po tom pitanju. Ne pamti se, naime, situacija da je neki zastupnik glasao suprotno stranačkoj odluci, prvenstveno kada se radi o HDZ-u. Iako je Kalmeta najavio kako će glasovati za prijedlog ukidanja povlaštenih mirovina, on se na samom glasovanju nije pojavio.

Kalmeta je danas izjavio kako nije bilo nikakve ljutnje u stranci ni raskola.

- Mi smo velik klub i ne bi bilo dobro da baš svi u njemu o svemu isto mislimo - kazao je Kalmeta. Na komentar kako su do sada svi u stranci mislili isto, on odgovorio: "eto, rade iskorake i u tom smislu".

- Razlike u mišljenjima su u nijansama. Ja sam rekao ono što sam rekao i iza toga stojim. I mišljenje kluba je, i to je ono što je bitno, da se mirovine moraju obračunavati kao i svima ostalima - tvrdi Kalmeta te dodaje da na glasovanje nije došao jer je zakasnio. Došao je, kaže, u 20.30 sati kad više nikoga nije bilo u Saboru.

- Glasovao bih onako kako sam i rekao. Ne mogu govoriti jedno za saborskom govornicom pa glasovati drugačije. Apsolutno nema nikakvog raskola u stranci. Naša mišljenja se u stvari razlikuju u nijansama jer stav kluba je da isto treba obračunavati mirovine zastupnika kao i drugim građanima, dakle po općem mirovinskom zakonu, ali je stav kluba bio da se bude suzdržan s obzirom da nisu obuhvaćeni svi državni dužnosnici. Ja sam diskutirao i rekao da što se mene tiče zakon treba prihvatiti i da ću za zakon glasovati i tako sam se ponašao - zaključio je Kalmeta.

>>> Sabor ukinuo povlaštene mirovine, Kajin glasovao 'za'

Kalmeta je, podsjetimo, u srijedu u Saboru rekao kako "zakon treba podržati, jer moramo svi dijeliti sudbinu građana" te da će ga apsolutno podržati. Na to je Kosor zatražila repliku, ali ju nije dobila.

- Želim da se pregledaju kamere i neću dopustiti da se zastupnice i zastupnici u Saboru diskriminiraju - negodovala je Kosorica. Predsjedavajući Milorad Batinić (HNS) rekao joj je kako nije na vrijeme reagirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina