Obavijesti

News

Komentari 412

Kameničkom četiri i pol godine!

Kameničkom četiri i pol godine!

Presuda je donesena nakon samo jednog održanog ročišta, odnosno suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost. Kamenički je vozio 195 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h

VIDEO

Za izazivanje prometne nesreće u kojoj su prije dvije godine za zagrebačkoj Ilici poginule dvije osobe Marin Kamenički jutros je nepravomoćno osuđen na 4,5 godine zatvora. Presuda je donesena nakon samo jednog održanog ročišta, odnosno suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost, što je odlučila sutkinja Irena Kvaternik.

Prijetilo mu je i 12 godina

Kamenički se nije pojavio na izricanju presude, a obzirom da mu je kazna manja od pet godina, pravomoćnost presude Kamenički će čekati na slobodi.

Nije mu se sudilo po zakonu za maloljetnike. Osim 4,5 godine izrečena mu je mjera zabrane upravljanja svim motornim vozilima pet godina nakon što odsluži kaznu. U zabranu mu se računa i privremena mjera od listopada 2018. godine.

Mora platiti 24.530 kuna sudskih troškova i odvjetnike oštećenika.

POGLEDAJTE VIDEO Presuda Kameničkom

Pokretanje videa...

kamenički 01:32

Olakotne okolnosti: Priznanje, kajanje i žaljenje

Sutkinja Irena Kvaternik rekla je kako je odluku o visini i vrsti kazne donijela na temelju stručne analize o strukturi osobe okrivljenika koje su dale viša stručna savjetnica i djelatnica Centra za socijalnu skrb.

One su preporučile da se na Kameničkog ne primijeni maloljetničko pravo, već opći propisi, što znači da mu se za ovo kazneno djelo moglo izreći i 12 godina zatvora.

Sutkinja je rekla da je kao olakotnim ocijenila njegovo priznanje, kajanje i žaljenje, to što s djevojkom koja je bila s njim u vozilu i koja je poginula bio u emotivnoj vezi, to što se ispričao svim oštećenicima i njihovim obiteljima i molio za oprost, zatim to što je otac 4-mjesečnog djeteta, i zaposlen je i uzdržava obitelj.

Otegotne okolnosti: Bezobzirna i obijesna vožnja i dvoje mrtvih

Otegotnim je pak ocijenila način počinjenja djela, odnosno izrazito brzu vožnju (vozio je 195 km/h gdje je dozvoljeno 50 km/h), bezobzirnu i obijesnu vožnju koja je uz njegovo vozačko neiskustvo dovela do nesreće. Također otegnuta okolnost je teška posljedica djela, dvije osobe su poginule, a jedna je teško ozlijeđena i danas trpi posljedice.

- Prevladavaju olakotne okolnosti, no zbog težine djela i njegovih posljedica sud nije primijenio minimalnu kaznu niti ublažavanje kazne ispod zakonskog minimuma. Kazna mora biti poruka počinitelju, ali ne smije biti odmazda. Strožom kaznom nije moguće vratiti izgubljene živote, a sud smatra da će ovom koju je izrekao utjecati na njega, a i sve druge da ne čine takva kaznena djela, ali da se nakon odsluženja kazne optuženi može integrirati u društvo - rekla je sutkinja Kvaternik.

Troškovi kaznenog postupka su 50.000 kuna, a kako su Kamenički i njegova supruga zaposleni, sud im je odredio da plate pola troškova.

Za što je osuđen Kamenički?

Državno odvjetništvo u travnju je Kameničkog optužilo da je 23. kolovoza 2018. godine u 21.10 sati u Zagrebu, upravljao Mercedesom C63 AMG vrijednim 800.000 kuna Ilicom prema zapadu brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h.

Dolaskom do kućnog broja 442 u Ilici Kamenički je zbog prevelike brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad autom te je pri udarcu vozilom u rubni kamen došlo do rotacije vozila koje je potom prešlo na stranu kolnika namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera. U nekontroliranom kretanju udario je u Opel Astru.

Suđenje Kameničkom sutkinja zatvorila za javnost: Svaka objava bit će kazneno djelo!
Suđenje Kameničkom sutkinja zatvorila za javnost: Svaka objava bit će kazneno djelo!

U prometnoj nesreći smrtno su stradale Laura Stelio, suvozačica iz Mercedesa, te suvozačica iz Opel Astre Nadica Hoflinger, dok je vozač Opel Astre zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen liječničkom intervencijom. Vještačenje tzv. crne kutije iz automobila pokazalo je da je Kamenički  te večeri doletio s nevjerojatnih 195 kilometara na sat. Kamenički, koji je u prometnoj nesreći koju je skrivio lakše ozlijeđen, u istražnom zatvoru proveo je 35 dana. Od listopada 2018. godine brani se sa slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 412
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa