Obavijesti

News

Komentari 2

Kamere snimile bijeg: Ubojica pobjegao kroz zatvorski ulaz

Kamere snimile bijeg: Ubojica pobjegao kroz zatvorski ulaz
9

Trent Archie (29) je izašao na ulazna vrata, preskočio ogradu i pobjegao mami koja mu je pomogla da se skriva tri dana, nakon čega je vraćen na odsluženje kazne

VIDEO

Osuđeni ubojica Trent Archie (29) pobjegao je iz zatvora u Teksasu kroz ulazna vrata i preko zaštitne ograde uz pomoć kolege Davisa McLeskeya (23) kojeg su čuvari uspjeli obuzdati i vratiti u ćeliju. Par je tražio dozvolu da se posluže telefonima pred uredom za primanje kažnjenika. Archie, koji je osuđen na 40 godina zatvora, rekao je kako mamu mora nazvati jako rano ujutro jer već u zoru kreće dijeliti novine. Na snimci nadzorne kamere vidi se kako zatvorenici razgovaraju 20-ak minuta na telefon, iako je policija tek kasnije shvatila da McLeasky nije ni s kime pričao. Oko 2.50 sati ujutro kada je zatvorski čuvar otvorio vrata ureda kako bi otišao provjeriti trećeg zatvorenika, Archie i McLeasky su navalili na njega i ugurali ga u ured. Archie se hrvao sa čuvarom, srušio ga na pod i udarao, dok su preostali čuvari uspjeli obuzdati McLeaskyja. U međuvremenu je Archie pobjegao iz zgrade i dvorišta zatvora. Čuvar kojeg je napao završio je u bolnici s ozljedama glave, a dvije čuvarice zbog lakših ozljeda poput modrica po tijelu. 

- Žene su se borile snažno, ponosan sam na njih - rekao je upravitelj zatvora, Steve Fisher. Archie je bio u bijegu tri dana, no uhitili su ga 1. srpnja u Houstonu. U pritvoru su završile i njegova mama Jacqueline te dvije djevojke LaToya Wright i Laquieta Welch koje su mu pomogle u skrivanju. Archieja su optužili za bijeg, a kolegu McLeskeya, koji već služi kaznu zbog provale i kršenja uvjetne, optužili su dodatno za napad na policajce. Upravitelj je za cijeli incident okrivio starost zatvora rekavši da se u novijim ustanovama zatvorenici drže podalje od ureda, dok je u njihovom zatvoru kontrolni ured ujedno i ured za primanje kažnjenika, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.