Obavijesti

News

Komentari 49

Kamere snimile tajni dogovor: Na groblju dogovorili likvidaciju

Kamere snimile tajni dogovor: Na groblju dogovorili likvidaciju
1

Kamere na parkingu kod splitskog groblja Lovrinac snimile su sastanak trojice osumnjičenih za ubojstvo Karmelina Fistanića. Ringwald je bio egzekutor, Pirić naručitelj, a Zolota "tehnička podrška"

VIDEO

Dok traje istraga protiv trojice osumnjičenih za likvidaciju Karmelina Fistanića (38) u Omišu, nastavlja se kriminalističko istraživanje splitske policije te dodatna vještačenja, neke okolnosti koje su dovele do spektakularne akcije uhićenja postaju jasnije.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:10

Ključnim se pokazuju video-snimke nadzora postavljene na cijelom omiškom te splitskom području, ali i naknadno policijsko praćenje osumnjičenih te njihova međusobna komunikacija. Čini se, a to su priznali u splitskoj PU, kako dio zasluga za uhićenje trojca ide – Sigurnosno-obavještajnoj agenciji. 

Prije tjedan dana su na omiškom području uhićeni Jerko Pirić (34) te Vlado Zolota (46), dok je u Šibeniku uhićen Stipe Ringwald (47). Protiv njih je splitska policija podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva: Pirić je bio naručitelj, Zolota je pružio “tehničku” podršku, dok je Ringwald bio egzekutor.

Pirićeva odvjetnica: 'Snimke i nisu neki dokaz, nađite pištolj'
Pirićeva odvjetnica: 'Snimke i nisu neki dokaz, nađite pištolj'

Točno mjesec dana ranije, 9. studenog, Karmelino Fistanić je likvidiran sa šest metaka iz pištolja kalibra 7,65 mm (pretpostavlja se da je u pitanju bio poluautomatski “škorpion”, no oružje nije pronađeno) u Omišu, na proširenju kod skretanja za Brzet. Tu je zastao sa svojim Volkswagen Polom, navodno jer mu je ispao komad hrane koju su nekoliko minuta ranije on i djevojka V.J. (39) uzeli u fast-foodu u Omišu. Gotovo odmah se pored vozila stvorio skuter Yamaha T-max, vozač je u njega ispalio smrtonosne hice, čudom ne ozlijedivši suvozačicu. Potom je odjurio natrag u smjeru Omiša te potom cestom prema Naklicama.

Prvih nekoliko dana policija je pretraživala ne samo mjesto zločina, kako je priznao prvi inspektor na ovom slučaju Ivica Buzov, nego područje u duljini od 140 kilometara. Prvenstveno su pregledavali sve snimke kamera na putu kojim se ubojica kretao te su tako utvrdili da je vozač Yamahe pratio Fistanića čim je ovaj krenuo iz Omiša. Očigledno nije bilo nekakvog poziva kojim bi se 38-godišnjak namamio, nego se jednostavno čekala prigoda koja se ukazala vrlo brzo.

Ringwald, Pirić i Zolota idu u istražni zatvor na mjesec dana
Ringwald, Pirić i Zolota idu u istražni zatvor na mjesec dana

Snimke kamera na parkingu kod splitskog groblja Lovrinac snimile su nešto ranije istog dana sastanak trojice osumnjičenih – Ringwald je stigao svojim vozilom Renault Kangoo, a sva trojica se potom odvezla Fiat Doblom u vlasništvu Zolotine tvrtke prema Omišu. Tamo se Ringwald u Zolotinom apartmanu uz glavnu prometnicu presvukao u motociklističko odijelo te sjeo na Yamahu.

Skuter je, koliko su istražitelji uspjeli rekonstruirati, nakon obavljenog zločina, odvezao u Split na predio Pazdigrad te ga ostavio, da bi potom pješice došao do svog Renaulta. Yamaha je pronađena malo nakon zločina, gotovo slučajno. Povezivala se s pljačkom benzinske postaje, no pokazalo se da napušteni maksi-skuter nije korišten u tom kaznenom djelu. Pronađeni su međutim, nevjerojatno, tragovi krvi Karmelina Fistanića.

Karmelinov DNK pronašli na skuteru, doveo ih do ubojice
Karmelinov DNK pronašli  na skuteru, doveo ih do ubojice

Već ranije su istražitelji suzili krug osumnjičenih u koji se uklapao Pirić pa su krenule tajne mjere nadzora, a pitanje je samo koliko će prikupljeni dokazni materijal biti dovoljan za pravosudno rješenje slučaja. Motiv se naime ne spominje u kaznenoj prijavi, iako su iz splitske PU svjesni da je postojao dug (zbog čega su završili na sudu) iz ranijeg poslovnog odnosa Fistanića i Pirića oko poslovanja kafića u Pisku.

Navodno je Fistanić pokušavao doći do tih novaca kako bi pokrenuo novi posao, jer financijski nije baš bio u najboljoj situaciji. Stanovao je u Pisku gdje je brinuo o bolesnoj majci koja se nakon ovog strašnog zločina preselila kod kćeri u Istru, a namjeravao je krenuti u posao s iznajmljivanjem poker-aparata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je