Obavijesti

News

Komentari 19

Kamion je propao i srušio dio krova: ‘Sve ćemo im platiti...’

Kamion je propao i srušio dio krova: ‘Sve ćemo im platiti...’

ZAGREB: Kamion je na cestu vratila dizalica. Radnici su zbog nesreće bili neraspoloženi za komentare. Gradilište pripada slastičarnici koja ondje gradi poslovnu zgradu

VIDEO

Snijeg, kiša i visoka temperatura smekšali su zemlju koja u utorak nije izdržala pritisak auto beton pumpe u zagrebačkim Dugavama. Jedna ‘noga’ kamiona je propala te srušila pumpu na dva krova i oluk kuće.

- Čuli smo se odmah s vlasnicima i sve dogovorili. Sanirat ćemo štetu. Nitko nije ozlijeđen - rekli su u utorak vlasnici kamiona iz tvrtke Majetić.

S obzirom na to da je kamion opasno visio u zraku, u pomoć je radnicima stigla velika dizalica koja ga je stabilizirala i spustila na cestu. Inače, gradilište pripada slastičarnici Vincek koja ondje gradi poslovnu zgradu.

Zagreb: Kamion visio u zraku

Nevrijeme drugi dan hara i Gorskim kotarom. Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara zbog velikih šteta prouzrokovanih olujnim vjetrom i kišom, izvijestili su u utorak iz Primorsko-goranske županije.

Šire područje Delnica i Mrkoplja te Vrbovsko obišli su zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Marko Boras Mandić i pročelnik riječkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Matko Škalamera.

Iz županijske uprave izvijestili su da su kroz Gorski kotar zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste, uključujući i staru cestu prema Zagrebu, i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja.

Kako nam javljaju čitatelji, u Vrbovskom je blokirana cesta uz koju je vjetar počupao borove. Policija zaustavlja promet već kod Bosiljeva, a kolona je pet kilometara. Olujno jugo, koje puše u Gorskom kotaru već drugi dan, dosežući brzinu od 90 kilometara na sat, oštetilo je brojne objekte, među kojima i škole.

Tako je vjetar otkinuo veći dio krova s Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" u Vrbovskom pa je škola privremeno zatvorena, a ne radi ni dječji vrtić zbog opasnosti od dijelova krova škole koje vjetar još raznosi.

Nastave nema ni u područnim školama Gerovo i Brod Moravice zbog nestanka struje, izvijestila je pročelnica Upravnog odjela Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Oštećena je crkva u Lokvama te još niz objekata u većem dijelu Gorskog kotara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke