Obavijesti

News

Komentari 4

Kampanja WWF: Pogledajte prekrasna prirodna bogatstva

Kampanja WWF: Pogledajte prekrasna prirodna bogatstva
2

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pokrenula je kampanju i želi istaknuti prirodna bogatstva koja imamo, s naglaskom na iskustva u zaštićenim područjima

VIDEO

Prepoznavši neopisivu ljepotu regije, kulturalnu različitost, a istodobno nevjerojatnu sličnost, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pokrenula je kampanju kojom želi istaknuti prirodna bogatstva koja imamo , s naglaskom na osobna iskustva u zaštićenim područjima .

Kako u WWF-u smatraju da naša regija bogatstvom svoje biološke raznolikosti i prirodnim ljepotama zaslužuje stati uz bok najpoznatijim svjetskim turističkim odredištima, WWF je u suradnji s kreativnom agencijom Leo Burnett Zagreb pokrenuo kampanju promocije parkova regije .

Cilj kampanje je podsjetiti lokalne stanovnike kakvo se prirodno blago “krije” u njihovom susjedstvu, no istovremeno skrenuti pozornost i ostalima u regiji i inozemstvu što naša regija nudi.

VIDEO

Kroz regionalnu kampanju koja je započela krajem studenog a čiji je glavni slogan “Svaki djelić prirode ima svoju priču” , želi se povezati ljude s prirodom i to na način buđenja ponosa na prirodne ljepote njihovih domovina. U okviru kampanje snimljena su četiri TV i radio spota koji predstavljaju po jedan park iz četiri zemlje Dinarskog luka (Hrvatska, BiH, Srbija i Crna Gora).

Svaki park ima drukčiju priču: u PP Lonjsko polje u Hrvatskoj naglasak je na promatranju  ptica, u NP Una u BiH naglasak je na ljubavnoj legendi, u SRC Gornje Podunavlje u Srbiji govori se o Europskoj Amazoni i nestalom gradu Bodrogu, dok se u crnogorskom NP Biogradska gora naglasak stavlja na ribolov i idealno okruženje za obitelj. Tako se povezuju ljepota prirode i ponos stanovništva.

Po završetku prvog dijela kampanje, uslijedit će interaktivni dio, gdje će svi ljubitelji prirode putem Facebook stanice Parks Dinarides imati priliku sudjelovati na nagradnom natječu na način da podijele svoje zanimljive životne priče koje su doživjeli u nekom zaštićenom području. U duhu kampanje, glavna nagrada bit će upravo nezaboravno vikend iskustvo u jednom od parkova.

WWF je projekt “Parkovi Dinarskog luka” pokrenuo 2012. godine. Glavni cilj projekta je stvaranje platforme zaštićenih područja Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova*, Makedonije, Slovenije i Srbije kroz umrežavanje, promociju i poticanje parkova na održivi turizam. Ovom kampanjom WWF ističe važnost zaštićenih područja .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.