Obavijesti

News

Komentari 36

Kao iz horor filma: Mladi preko 'Fejsa' primali bolesne poruke

Kao iz horor filma: Mladi preko 'Fejsa' primali bolesne poruke
1

"Oderat ću vam svima kožu s lica, želim spavati na jastucima od vaše kože", približan je sadržaj jedne od poruka koja je osobito uznemirila mladež iz Koritne

VIDEO

Grupi mladih iz Koritne, društvu koje vrijeme provodi zajedno, u isto su vrijeme stigli zahtjevi za prijateljstvo od osobe koja se na svom Facebook profilu predstavila imenom - Koričanska Fufa! Iako su međusobno pomislili kako se radi o zafrkanciji, pa možda čak i nekog od njih, ubrzo ih je osoba s druge strane ne samo razuvjerila nego i svojim, kako kažu, bolesnim porukama, uplašila, javlja Novi list

Točno bi znao gdje se nalaze

Naime, društvu su u početku stizale poruke poput one 'Znam gdje si sada', točno opisujući gdje se u tom trenutku nalaze mladi. 'Sad si kod (navodi ime prijateljice)', jedna je od poruka pristiglih jednoj od sudionica ove priče. Mladi su pokušali otkriti otkuda ih netko tako precizno prati te ustvrdili kako je moguće da se skriva u napuštenoj kući prekoputa ulice. Poruke su na Facebooku, naime, stizale s mobilnog uređaja.  'Od danas si ti moj pacijent, pratim te...', dio je sadržaja jedne od poruka. U društvu inače ima i djevojaka i mladića, a zastrašujuća poruka stigla je jednom od njih. 'Oderat ću vam svima kožu s lica, želim spavati na jastucima od vaše kože', približan je sadržaj jedne od poruka koja je osobito uznemirila inače vrlo otvorenu, društvenu i komunikativnu mladež.

Nakon tjedan dana terora sve su prijavili policiji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U društvu kažu kako je taj teror trajao gotovo tjedan dana dok se, uplašeni bolesnim porukama, nisu odlučili cijeli slučaj prijaviti policiji.  No, iako su obavijestili policiju, profil Fufe ni danas nije ugašen. Na profilu tako stoji kako djevojka, koja je čak objavila i fotografiju, a za koju mladi tvrde da ju je skinula s interneta, stanuje u Kolodvorskoj ulici na broju 220a. Iako ta ulica postoji, u Koritni kažu kako nema tako velikih brojeva. 

Društvo je prestalo izlaziti navečer

'Djevojka', ili netko tko se krije iza lažnog profila, za sebe kaže da je završila Srednju muzičku školu, te kako govori engleski i njemački jezik. Rado sluša Beyonce, Beethovena i Amadeusa, a životni joj je moto 'Pjesma je život, zato je pjevamo :)))'.  

Kako piše Novi list, zbog teškog i uznemirujućeg sadržaja poruka, dio mladih odlučio je ne izlaziti uopće u večernjim satima na ulicu jer, kako kažu, ne znaju tko je i do koje mjere bolestan s druge strane ekrana. Posumnjali su čak i kako je moguće da su se našli na udaru sekte. 

Profil je otvorio netko inteligentan i informatički upućen 

Nakon što su mladi obavijestili Fufu kako su slučaj prijavili policiji, ona je, što pokazuje da se radi o inteligentnoj i informatički upućenoj osobi, brzo krenula slati poruke o tome koja je njezina zaporka za logiranje na Facebook. Time je, očigledno, htjela zamesti trag, odnosno navesti što više korisnika da svojim logiranjem ostave i svoju IP adresu. Dio zaporke glasi 'crna koža', a negdje unutar nje nalazi se i broj 666! 

Sve navedeno upućuje na to da se ne radi samo o šali pa se mladi i njihovi roditelji nadaju da će se policija prihvatiti posla te ući u trag bolesniku čije poruke lede krv u žilama. Policija je potvrdila kako su zaprimila prijavu ovog slučaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a