Obavijesti

News

Komentari 90

Kao neovisni: Sabo će se ipak kandidirati za 'šefa' Vukovara

Kao neovisni: Sabo će se ipak kandidirati za 'šefa' Vukovara
1

Predsjednik vukovarskog SDP-a Bošnjak rekao je da SDP neće imati kandidata za gradonačelnika Vukovara, ali da će radi svih postignutih rezultata oni podržati Sabu

VIDEO

Željko Sabo kandidirat će se na prijevremenim izborima za gradonačelnika Vukovara koji će se održati 15 lipnja. Kandidaturu je potvrdio na današnjoj konferenciji za novinare.

To sam dužan građanima Vukovara koji su mi sve ovo vrijeme davali potporu i brinuli za mene i moje zdravlje. Dužan sam privesti i kraju projekt Vukovar, rekao je Sabo

- Izaći ću na izbore kao neovisni kandidat za gradonačelnika Vukovara. Kandidati za moje zamjenice bit će Danijela Stanković i Drinka Komljenović koje su i do razrješenja bile moje zamjenice. To sam dužan građanima Vukovara koji su mi sve ovo vrijeme davali potporu i brinuli za mene i moje zdravlje. Dužan sam privesti i kraju projekt Vukovar koji je trebao biti prezentiran na Gradskom vijeću, rekao je Sabo koji je kako je rekao ovakvu odluku donio nakon dugoga razmišljanja i razgovora s članovima obitelji.

Sabo je prvi put izabran za gradonačelnika Vukovara 2009. godine kada je u drugom krugu pobijedio Damira Barnu (HDZ). Drugi mandat započeo mu je 2013. godine kada je pobijedio na izborima Ivana Penavu (HDZ) ali je razriješen s dužnosti u travnju ove godine nakon što Gradsko vijeće nije usvojilo predloženi proračun

Sabo je u par godina od anonimnog političara iz Vukovara došao do mjesta gradonačelnika, člana Predsjedništva SDP kao i saborskog zastupnika. 

Zbog afera podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u

Radi afere Budimir i sumnji u malverzacije oko upućivanja djece iz Vukovara na ljetovanje ukinut mu je saborski imunitet. U međuvremenu započelo je u suđenje za slučaj Budimir u Osijeku. Radi svih tih slučajeva Sabo je podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u. Hrvatska javnost je upoznata sa slučajem fizičkog napada na njegovu ženu. Počinitelji toga čina nikada nisu pronađeni.

Veliki zdravstveni problemi

Proteklih mjeseci Sabo je imao i velikih zdravstvenih problema tako da je imao operaciju očnih kapaka, kralježnice i ugrađena mu je premosnica kod srca. Konferenciji za novinare nazočio je i predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak koji je rekao kako SDP neće imati kandidata za gradonačelnika Vukovara, ali da će radi svih postignutih rezultata oni podržati Sabu u utrci za gradonačelnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...