Obavijesti

News

Komentari 6

Kao u Kill Bill filmovima: Uzela samurajski mač i tjerala lopove

Kao u Kill Bill filmovima: Uzela samurajski mač i tjerala lopove

Ova neobična kućanica (56) iz Engleske nije oklijevala kada je zapazila da provalnici žele ukrasti njezin Audi vrijedan 42.000 funti. Uzela je suprugov samurajski mač i umalo ubila jednog od njih...

VIDEO

Miriam Carrington, 56-godišnjakinja iz Shipleya u Bradfordu snašla se u trenutku i samurajskim mačem obranila od provalnika koji su pokušavali ukrasti njezin automobil, prenosi  Daily Mail.

Ova se hrabra žena obranila suprugovim samurajskim mačem koji je kupljen kao ornament te ga dosad, sve do jučer, nitko nije koristio kao oružje.

Miriam je policiji rekla kako dosad nikad nije bila u prilici rukovati s mačem i mačevati se s nekim, no priznaje da je gledajući filmove Kill Bill naučila kako držati mač.

Miriam i njezin suprrug Martin (52) inače su veliki obožavatelji japanske kulture i običaja te su se iz tog istog razloga odlučili kupiti samurajski mač. Kupili su ga preko interneta za po cijeni od 80 funti.

Kada je zamijetila da se netko šulja oko njezine kuće, Miriam je odlučila uzeti samurajski mač iz svoje spavaće sobe i zaprijetiti provalnicima koji su od nje i njezina supruga tražili ključeve od Audija S3 vrijednog 40 000 funti.

Iako joj je suprug rekao da se sakrije i pozove policiju, Miriam se odlučila na hrabar potez i samurajskim mačem otjerala provalnike. 

Jedan od provalnika, Rehan Mailk (23) odlučio se opirati napadu te se krenuo mačevati s hrabrom ženom. No, to mu nije uspjelo te je u tom okršaju umalo 'izgubio glavu'.

- Bilo me je jako strah. Nisam mislila da je mač toliko naoštren i ni u snu nisam pomislila da će jedan od provalnika zgrabiti oštricu i ozlijediti se - rekla je Carrington nakon što su Mailka pritvorili zbog pokušaja krađe.

Gospođa Carrington oslobođena je svake krivnje te je prema odluci suda regirala u samoobrani. 

- Nemaš pravo nikoga okrivljavati za ozljedu ruke, osim samoga sebe - rekao je sudac Rose na suđenju ozlijeđenog provalnika.

- Odmah po dolasku, policija je shvatila da sam reagirala u samoobrani te me nisu teretili za nikakav napad. Žao mi je što se jedan od provalnika ozlijedio. Mislim da se ne bih mogla nositi s činjenicom da sam u obrani ubila nekoga. Drago mi je da je ovako završilo - rekla je Carrington nakon pokušaja krađe.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.