Obavijesti

News

Komentari 6

Kao u Kill Bill filmovima: Uzela samurajski mač i tjerala lopove

Kao u Kill Bill filmovima: Uzela samurajski mač i tjerala lopove

Ova neobična kućanica (56) iz Engleske nije oklijevala kada je zapazila da provalnici žele ukrasti njezin Audi vrijedan 42.000 funti. Uzela je suprugov samurajski mač i umalo ubila jednog od njih...

Miriam Carrington, 56-godišnjakinja iz Shipleya u Bradfordu snašla se u trenutku i samurajskim mačem obranila od provalnika koji su pokušavali ukrasti njezin automobil, prenosi  Daily Mail.

Ova se hrabra žena obranila suprugovim samurajskim mačem koji je kupljen kao ornament te ga dosad, sve do jučer, nitko nije koristio kao oružje.

Miriam je policiji rekla kako dosad nikad nije bila u prilici rukovati s mačem i mačevati se s nekim, no priznaje da je gledajući filmove Kill Bill naučila kako držati mač.

Miriam i njezin suprrug Martin (52) inače su veliki obožavatelji japanske kulture i običaja te su se iz tog istog razloga odlučili kupiti samurajski mač. Kupili su ga preko interneta za po cijeni od 80 funti.

Kada je zamijetila da se netko šulja oko njezine kuće, Miriam je odlučila uzeti samurajski mač iz svoje spavaće sobe i zaprijetiti provalnicima koji su od nje i njezina supruga tražili ključeve od Audija S3 vrijednog 40 000 funti.

Iako joj je suprug rekao da se sakrije i pozove policiju, Miriam se odlučila na hrabar potez i samurajskim mačem otjerala provalnike. 

Jedan od provalnika, Rehan Mailk (23) odlučio se opirati napadu te se krenuo mačevati s hrabrom ženom. No, to mu nije uspjelo te je u tom okršaju umalo 'izgubio glavu'.

- Bilo me je jako strah. Nisam mislila da je mač toliko naoštren i ni u snu nisam pomislila da će jedan od provalnika zgrabiti oštricu i ozlijediti se - rekla je Carrington nakon što su Mailka pritvorili zbog pokušaja krađe.

Gospođa Carrington oslobođena je svake krivnje te je prema odluci suda regirala u samoobrani. 

- Nemaš pravo nikoga okrivljavati za ozljedu ruke, osim samoga sebe - rekao je sudac Rose na suđenju ozlijeđenog provalnika.

- Odmah po dolasku, policija je shvatila da sam reagirala u samoobrani te me nisu teretili za nikakav napad. Žao mi je što se jedan od provalnika ozlijedio. Mislim da se ne bih mogla nositi s činjenicom da sam u obrani ubila nekoga. Drago mi je da je ovako završilo - rekla je Carrington nakon pokušaja krađe.