Obavijesti

News

Komentari 70

Kaos na Lezbosu: Gorjela škola u kojoj podučavaju izbjeglice

Kaos na Lezbosu: Gorjela škola u kojoj podučavaju izbjeglice
5

U trenutku kada smo doznali za požar sjedili smo sa stranim novinarima i volonterima u centru Mitilena. Dobili su obavijest u svojoj internoj grupi da gori škola. Sjeli smo u auto i povezli ih prema lokaciji

VIDEO

Večeras je na Lezbosu zapaljena škola 'School of Peace' za izbjeglice. Radi se o školi koja je dio One Happy Family projekta koji pomaže izbjeglicama koji su stigli na Lezbos, a započeo je još 2015. godine. 

U trenutku kada smo doznali za požar sjedili smo sa stranim novinarima i volonterima u centru Mitilena. Dobili su obavijest u svojoj internoj grupi da gori škola. Sjeli smo u auto i povezli ih prema lokaciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:38

Škola je udaljena nekoliko kilometara od centra grada, a put koji vodi do nje je proteklih dana i tjedana bile postavljene cestovne blokade. Prema svjedočenjima volontera i stranih novinara, na tim blokadama bi lokalni ekstremisti bi zaustavljali aute i rent-a-carove i izvlačili bi ljude koji im se čine sumnjivima i koji ne govore grčki.

Novinari tvrde da su nekima razbijali stakla, tukli ih lancima, a nekima čak prijetili noževima. Srećom, večeras nije bilo blokada na našem putu, a parkirali smo nekoliko stotina metara dalje i s obzirom da nismo znali pušta li policija ikoga blizu, popeli smo se sa strane preko obližnje uzvisine, zaokružili nekoliko industrijskih objekata i spustili se do točke do koje nam je policija dopuštala snimati. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Stigli smo među prvim novinarima na samom licu mjesta i snimali situaciju. Tijekom našeg boravka tamo se izmijenilo nekoliko vatrogasnih i policijskih vozila, čule su se sirene, a dim se uzdizao visoko u zrak. Kako su nam volonteri i novinari kasnije rekli, škola je napravljena od drva.

Prema zadnjim informacijama volontera i novinara, škola nije izgorjela, ali je pretrpjela veliku štetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.