Obavijesti

News

Komentari 271

Ferguson gori: Policajac ubio crnog tinejdžera i neće na sud

Ferguson gori: Policajac ubio crnog tinejdžera i neće na sud
17

Stanovnici Fergusona izašli su opet na ulice jer je porota odlučila da bijelac Darren Wilson neće pred sud. On je ubio tinejdžera Michael Browna sa šest hitaca

VIDEO

Policajac Darren Wilson neće morati pred sud zbog ubojstva crnog tinejdžera Michael Browna u Fergusonu . To je odlučila porota na pripremnom ročištu. Nakon što je odluka porote objavljena u javnosti u ponedjeljak navečer izbili su nemiri.

Prosvjednici zapalili 12 zgrada, policija uhitila 29 ljudi

Bijesni ljudi izašli su na ulice i počeli prosvjedovati. Zapalili su policijski automobil koji je eksplodirao, te nekoliko kanti za smeće. Policija je prosvjednike tjerala suzavcem. Gradonačelnik Fergusona James Knowles u pomoć je pozvao nacionalnu gradu kako bi situaciju stavili pod kontrolu. Zbog sukoba zatvorena je i zračna luka St. Louis. Zapaljeno je 12 zgrada, a policija je uhitila 29 ljudi.

Pucalo se i na policajce, no srećom nitko nije ozlijeđe n. Policija je rekla da je ova noć puno gora nego što je to bilo u kolovozu nakon što je Brown ubijen.

Prosvjednici su razbili više trgovina i opljačkali ih . Na policijska vozila bacali su boce i cigle.

VIDEO

Porota u kojoj je bilo devetero bijelaca i tri crnca oko tri mjeseca se bavila slučajem . Proučili su detaljno sve svjedoke i sve dokaze, tvrdi državno odvjetništvo.

Bijelac Wilson je, podsjetimo, 9. kolovoza pucao u Michaela (18). U njega je pucao šest puta . Nekoliko minuta prije pucnjave, koja je izazvala velike prosvjede protiv policijske brutalnosti, bila je prijavljena krađa cigara u trgovini. Wilson je potom zatekao Browna, koji je odgovarao opisu pljačkaša, kako hoda ulicom blizu stambenog kompleksa. Okršaj je bio brz. Wilson je zatekao Browna u 12.01 sati po lokalnom vremenu, a upucao ga je u 12.04 sati. Brown nije bio naoružan .

Obitelj ubijenog tinejdžera je zgrožena odlukom porote, no pozvali su sve da na nju ne odgovaraju nasiljem. Američki predsjednik Barack Obama je rekao da su oni nacija koja počiva na pravnom principu. Također je osudio nasilje i rekao da nema opravdanja za silu, piše BBC.

Prosvjedi i u New Yorku

U znak podrške prosvjednicima u Fergusoni i u New Yorku na Times Squaru su se okupile stotine ljudi. Kada se pred prosvjednicima pojavio Bill Bratton, šef policije u New Yorku, netko ga je polio s crvenom tekućinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...