Obavijesti

News

Komentari 129

Markt: Moguće da je fotografija snimljena prije razvrstavanja

Markt: Moguće da je fotografija snimljena prije razvrstavanja
5

S. Novak na Faceu tvrdi da pomoć "čami" u skladištu i da je djelatnici CK-a voze doma. Predsjednik Crvenog križa kaže da su mediji objavili jednostrane informacije

VIDEO

Ovo je Crveni križ koji drži robu. Ima ovdje, Bože sačuvaj, hrane za bebe i ostale, hrane za životinje, pelena da Županja može pet godina podijeliti bebama besplatno, a sve leži u skladištu. A nakon 17 sati dolaze radnici sa svojim vozilima i trpaju u svoje aute, napisao je na svojem Facebook profilu Stefan Novak, koji navodi da je zaposlenik MORH-a, rođen u njemačkom gradu Dinslakenu.

Stefan, sudeći prema fotografijama pomaže ljudima nastradalim u poplavama. Na svojem profilu je uz prozivke Crvenog križa priložio i fotografije tona robe, hrane i ostalih potrepština koji " čame" u skladištu. Novak tvrdi da zaposlenici Crvenog križa dijele pomoć među sobom, već čak i tjeraju ljude koji dolaze tražiti pomoć.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

No javio se još jedan volonter koji tvrdi da Novakova priča nije istinita . Taj volonter kaže da je u vlastitom autu odvozio humanitarnu pomoć i to ne zato da ju vozi doma već ju je vozio iz skladišta do distribucijskog centra.

- Razumijem da nekome tko samo posjeti skladište ili navrati na nekoliko minuta, turistički, to izgleda kao nešto sasvim drukčije. Za svaki transport humanitarne pomoći iz skladišta izdaju se prateći papiri koji se predaju u distribucijski centar gdje se sve kontrolira. I tako je od prvog dana podjele pomoći. Na žalost niti CK niti neka druga institucija nisu dali vozila kojima bi se taj posao mogao obaviti (prevozi se osobnim automobilima, osobnim kombijima i kamiončićima lokalnih firmi koje ne naplaćuju ništa, a svi troše svoj benzin i svoje vrijeme). U Županji kao maloj sredini jako brzo bi se doznalo tko "odvozi" za sebe humanitarnu pomoć. S druge strane svjedok sam da volonteri koji rade u distribucijskim centrima idu do obližnjih trgovina da bi si kupili nešto za pojesti i popiti. Ali o takvim detaljima naravno nećete čitati. Da li je ljudima koji su poplavljeni teško? Jeste! Izuzetno! I mogu razumjeti da je sada svatko kriv. Ali vjerujte mi, najmanje im krivi trebaju biti volonteri i lokalni zaposlenici CK-a koji daju sve od sebe da bi im pomogli - napisao je volonter.

'Nismo zaslužili tretman koji dobivamo zadnjih dana'

Oglasio se i izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt.

- Ključna stvar u ovim trenucima je da ljudi ne budu žedni ni gladni i to je konstantno priča oko koje se vrtimo - rekao je i dodao kako ih tijekom ljeta čeka ogroman posao razvrstavanja robe koja je dostavljena u tisućama tona.

- Mi tu robu sigurno nećemo prodavati nego ćemo je razvrstati - rekao je i objasnio kako je moguće da je ta fotografija snimljena u trenutku kada je roba deponirana i pripremljena za razvrstavanje . Dodaje kako je u medijima riječ o jednostranim informacijama i zamjera što se Crveni križ nije pitao o tim stvarima.

Smatra da nisu zaslužili ovakav tretman koji imaju u posljednjih pet, šest dana zbog nekih malih stvari, za svih onih 40 dana u kojima su odrađivali ogroman posao.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...