News

Komentari 116

Kaos u Sarajevu: Miljacka puna blata, potopljen je popularni restoran, evakuirano pet ljudi

Kaos u Sarajevu: Miljacka puna blata, potopljen je popularni restoran, evakuirano pet ljudi

Posebno brine što je među poplavljenim objektima i onaj kompanije Messer, koja je jedini licencirani proizvođač i dobavljač medicinskog kisika u BiH

Brojni objekti poplavljeni su danas u sarajevskom naselju Rajlovac, a spasioci su čamcima evakuirali zaposlenike i druge građane koji su se zatekli u tim objektima.

POGLEDAJTE VIDEO Katastrofa u Sarajevu

Rezultat je to katastrofalnih poplava u okolici Sarajeva.

Posebno brine što je među poplavljenim objektima i onaj kompanije Messer, koja je jedini licencirani proizvođač i dobavljač medicinskog kisika u BiH.

Potrošnja medicinskog kisika povećana je u zadnje vrijeme zbog pandemije korona virusa.

Izlijevanje rijeke Bosne i Željeznice iz korita na lokalitetu općine Ilidža

U Jablanici se uslijed velike kiše aktiviralo klizište, a u odronu je uništena cesta, a jedan njen dio pretvorio se u potok, dok je nekoliko automobila ostalo zatrpano.

Ozlijeđenih nije bilo, ali je jedna kuća ostala odsječena od ostatka mjesta.

Jedna dobra vijest je da je rijeka Miljacka ostala u svom koritu u dijelu vodotoka kroz Sarajevo, javlja Klix.ba i zasad joj ne prijeti izlijevanje.

Najkritičnije stanje je na području Ilidže i okolnih mjesta, gdje je izlijevanje rijeke Željeznice stvorilo velike probleme građanima, a najteža situacija je na području Trnova.

Stari put prema Trnovu, koji prolazi kroz Krupac, na jednom dijelu u potpunosti je uništen zbog čega je promet na ovom dijelu ceste koja prolazi prema Foči obustavljen.

POGLEDAJTE VIDEO Sarajevo pod vodom

Teška situacija je i u mjesto Kijevo koje se nalazi u neposrednoj blizini Trnova, a u naselju Batići evakuirano je pet ljudi.

Između ostalog, poplave su pogodile i restoran popularnog sarajevskog ugostitelja Seje Brajlovića koji se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Željeznice i potpuno mu uništila ljetnu terasu.

Najčitaniji članci