News

Komentari 10

Kaos u Splitu: Zbog nevremena ne plove trajekti, na Dinari auto ostao zarobljen u snijegu

Kaos u Splitu: Zbog nevremena ne plove trajekti, na Dinari auto ostao zarobljen u snijegu

Upozoravamo zato sve one koji se namjeravaju uputiti na planine da se prethodno informiraju i pripreme za surove zimske uvjete, poručili su iz HGSS-a

Zbog pogoršanih vremenskih prilika i pojačanog vjetra koji na moru stvara višemetarske valove, u subotu navečer nisu isplovili trajekti na linijama Sumartin-Makarska i Sućuraj - Drvenik, izvijestili su iz Jadrolinijine agencije u Splitu.

Također zbog pogoršanih vremenskih okolnosti na moru tijekom dana su bile u prekidu i katamaranske linije Vis-Split-Vis i Split-Hvar- Vela Luka-Ubli, rekla je voditeljica Jadrolinijine agencije Jelena Ivulić.

Najavila je da će se u nedjelju ujutro na temelju meteroloških prognoza, odlučiti o trajektnom i katamaranskom prometu na splitskom plovnom području.

Zbog jake bure prekinut trajektni promet Šibenik - Kaprije - Žirje

Splitsko područje je inače tijekom cijelog dana bilo pod zimskim uvjetima, koji će prevladavati i u nedjelju, a makarski GSS-ovci objavili su apel planinarima i izletnicima da se suzdrže od odlazaka na Biokovo jer vladaju zimski uvjeti. 

- Dragi prijatelji, izletnici, planinari zadnjih dana na Biokovu vladaju snježni uvjeti, a park prirode Biokovo je službeno zatvoren. Stoga, nakon niza intervencija tijekom dana zbog nepromišljenih izletnika koji se sa osobnim vozilom neopremljenim za snježne uvjete upute na avanturu koje završe pozivom HGSS-u kako su zapeli u snijegu.

Moramo vas upozoriti da se, ako ne morate, ne upućujete na Biokovo, a pogotovo ne nepripremljeni za snježne uvjete, te da ne govorimo sa kakvim sve posljedicama taj put može završiti.

Želimo svima sretan i blagoslovljen Božić te dajmo sve od sebe da ga provedemo u miru i krugu svojih obitelji. U slučaju potrebe možete nas dobiti pozivom na 112. - objavili su.

Ne preporučuje se ni odlazak na Dinaru gdje je palo poprilično snijega. Kako javljaju iz Udruge Dinaridi, velike količine su napadale na Dinari, što je stvorilo poteškoće onima koji su se gore zaputili vozilima.

Hrvatska gorska služba spašavanja dobila je dojavu da je jedno vozilo ostalo zatočeno u snijegu kod skloništa Pume.

- Sinoć je neoprezna grupa izletnika krenula terenskim automobilom na Dinaru. Zanoćili su u skloništu "Pume" pod velikom Duvjakušom. Po noći je počeo padati snijeg i automobil je ostao blokiran. Upozoravamo zato sve one koji se namjeravaju uputiti na planine da se prethodno informiraju i pripreme za surove zimske uvjete - poručili su iz HGSS-a.

Najčitaniji članci