Obavijesti

News

Komentari 31

Kaotično u Hercegovini: Ne znaju imaju li nastavu ili ne

Kaotično u Hercegovini: Ne znaju imaju li nastavu ili ne
1

Nadležnost o obustavi nastave je na županijskim ministarstvima obrazovanja, a ostalo na županijskih kriznim stožerima. Županija ima deset i informacije o održavanju nastave mijenjaju se iz sata u sat

VIDEO

Krizni stožer Federacije BiH donio je odluku o održavanju nastave u svim obrazovnim ustanovama, ali čini se da od toga neće biti ništa.

"Nalaže se županijskim kriznim stožerima da sukladno procjeni epidemiološke situacije na području županije, donesu naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u trajanju od 15 dana, te da o donesenoj naredbi odmah izvijeste Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva. Rok: Odmah!", jedna je od odluka koju je donio Krizni stožer Federacije BiH. 

Ali, to je BiH. Nadležnost o obustavi nastave je na županijskim ministarstvima obrazovanja, a ostalo na županijskih kriznim stožerima. Županija ima deset, pa tako u Hercegovini danas ima nastave, a trebalo bi je biti i sutra.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

02:54

- Jučer su nam javili da neće biti nastave u četvrtak, ali nakon toga ponovno smo dobili obavijest kako će nastave biti - kazao nam je jedan mostarski učitelj, koji je jutros otvorio vrata svoga razreda, a u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Herceg-bosanskoj županiji nastava se, za sada, odvija nesmetano.

- Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije danas će imati sastanak na kojem će procijeniti epidemiološku situaciju na području Hercegbosanske županije i sukladno epidemiološkoj situaciji donijeti odgovarajuću naredbu o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni, obavijest je iz Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije.

Uz radikalne mjere, Hrvatska bi se riješila virusa u 2 mjeseca
Uz radikalne mjere, Hrvatska bi se  riješila virusa u 2 mjeseca

- Nama je naloženo da mi po procjeni stanja u našoj županiji donesemo odluku o eventualnom otkazivanju nastave u školama. S obzirom na činjenicu da u županiju nema nitko pozitivan na koronavirus i s obzirom da je samo 10 ljudi u kućnoj samoizolaciji potrebe za takvim mjerama za sada nema - kazali su iz Kriznog stožera Zapadnohercegovačke županije, dok krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije najavljuje kako će nastave danas i sutra biti, te da će se u petak održati sastanak na kojem će se odlučivati o izvođenju nastave od sljedećeg tjedna.

Građani Hercegovačko-neretvanske županije koji dolaze iz Kine, Italije, Južne Koreje, Irana, Francuske, Njemačke i Španjolske obvezni su javiti se svom izabranom obiteljskom liječniku radi izdavanja rješenja o obvezi izolacije u trajanju od 14 dana.

SKB Mostar od danas provodi odluku o tome da se u bolnici rade samo hitne operacije, te da se sve ostale aktivnosti smanje na što je manju moguću razinu.

Ne nasjedajte: Hrvatskom se širi lažna snimka o koroni....
Ne nasjedajte: Hrvatskom se širi lažna snimka o koroni....

- Ostaje nam za vidjeti što će nam ovakav način rada donijeti. Mogućnost zaraze moramo smanjiti što je više moguće i ovo što radimo u SKB Mostar je samo poštivanje struke i pravila po kojima se trenutno moramo ponašati - rekao je za Pogled.ba dr. Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar, dodajući kako korona virus još nije stigao u Hercegovinu, gdje će se, unatoč tome što nema prekida nastave, sportski događaju održavati pred praznim tribinama, a otkazano je i dosta većih skupova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag