Obavijesti

News

Komentari 19

Kapetan duge plovidbe pokušao opljačkati banku, u pritvoru je

Kapetan duge plovidbe pokušao opljačkati banku, u pritvoru je
7

Zadarski kapetan naguravao se sa zaštitarom i pritom je ispalio hitac iz pištolja. Zaposlenicima banke u Zagrebu prijetio je i bombom. Već su ga privodili jer je bježao i ranio policajce

VIDEO

Zagrebački i zadarski policajci završili su istraživanje nad Draganom Boškovićem (64) kojeg sumnjiče da je 25. studenog, oko 18.50 sati pokušao opljačkati banku u Ilici. Maskirao se kapom i šalom i ušao u poslovnicu u kojoj su nalazili 61-godišnji zaštitar, građanin i petero zaposlenika banke. 

Prišao je zaštitaru i udario ga, lakše ga ozlijedivši te su se počeli međusobno naguravati, a uslijed naguravanja osumnjičeni je iz pištolja kojeg je donio sa sobom, ispalio jedan hitac u strop prostorije.

U naguravanju sa zaštitarom, ispao mu je pištolj kojeg je podigao s poda te je verbalno zaprijetio da ima bombu i izišao iz poslovnice.  

Bošković je u pritvoru kako ne bi ponovo nešto opljačkao. Naime, on je stari znanac policije. 

Pljačkao i pucao na policajce

Kapetan duge plovidbe iz Ražanca Dragan Bošković već je odležao zatvorsku kaznu nakon što je u bijegu pucao na policajce, a tom je prilikom i sam bio ranjen. Nakon izlaska iz zatvora i dalje se bavio kriminalom, zbog čega mu je u tijeku suđenje na zadarskom Županijskom sudu.  
 
Bošković je upečatljiviju krim karijeru započeo 2001. godine kad je oko tri sata ujutro provalio u prodavaonicu mješovite robe u Ulici Ive Prodana na Poluotoku u Zadru. Policajci su kapetana zatekli kako nosi ukradenu kavu, slatkiše i med ukupne vrijednosti oko tri tisuće kuna. Bježao im je i pucao na njih, a oni su uzvratili paljbu i ranili ga u rame. Bio je hospitaliziran, a nakon suđenja zbog teškog pokušaja ubojstva i provale, odležao je pet godina i tri mjeseca . 

Psihijatar: On je netolerantna osoba s ekscesnim fantazijama

Na sudu se tada  branio da je krao netko drugi, a da je on samo nosio stvari do auta. Kad je vidio policajce pucao je "samo u zrak"  iako ih je "mogao sve upucati da ne trepne" jer su mu prilazili "kao kauboji". Tvrdio je da su ga policajci propucali s dva metra te da se potom htio ubiti stavivši sebi pištolj na sljepoočnicu, ali se predomislio u zadnji tren. Tvrdio je da su mu policajci prije uhićenja stali nogom na ranjeno rame te ga pretukli. Prema psihijatrijskom nalazu Bošković je netolerantna osoba, opire se autoritetu i ima ekscesne fantazije, traži podložnost bez pogovora i paranoidna je osoba.

U tijeku mu je suđenja zbog četiri razbojništva, a kako bi se mogao braniti sa slobode, 2013. je dao jamčevinu u nekretninama vrijednim dva milijuna kuna. Nakon njegovog uhićenja, zadarska je policija imala i izvanrednu konferenciju za novinare.

Kapetan Bošković smatran je "mozgom svih operacija". Visokoobrazovani zapovjednik na "strancu" navodno je pljačke planirao između plovidbi, a ortaka s kojim je operirao upoznao je iza rešetaka gdje su obojica završili zbog ranijih imovinskih delikata. U "tandemskim" pljačkama koje su uslijedile, zajedno su se domogli plijena vrijednog oko 850 tisuća kuna. 

Pljačkao pošte

Tereti ga se da je maskiran i s vatrenim oružjem u pet do 12 dana 27. rujna 2011. godine u poslovnici Hrvatske pošte na Putu Bokanjca u Zadru, s kompanjonom zvanim Leon, od djelatnice uzeo novac. Obojica su bila u kišnim kabanicama i s potkapama na glavama te pištoljima u ruci. Pobjegli su kombijem, kojega su prethodno ukrali s parkirališta. S istim je kolegom  20. listopada 2011. godine, ni mjesec dana kasnije, opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte na Voštarnici i Zlatarnu Celje na Poluotoku. Iz "Male pošte" odnijeli su veću sumu novca, a iz zlatarnice koju su opljačkali nepunih sat vremena kasnije, veću količinu zlata i srebra. Četvrto razbojništvo počinili su sedam mjeseci kasnije, 28. lipnja 2012. godine kad su maskirani i uz prijetnju pištoljem opljačkali poslovnicu OTP banke u Šibenskoj ulici u Zadru. Navodno je 2010. ukrao Golfa "četvorku" kojeg su mu i našli parkiranog u garaži.

Odležao krađu, imao uvjetnu kaznu i rad za opće dobro

Za pokušaj ubojstva i tešku krađu dobio je pet godina i tri mjeseca zatvora, dva puta je uvjetno kažnjen zbog prijetnji, a za krivotvorenje isprava je dobio šest mjeseci zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro. Osim toga još mu traje suđenje za razbojništva na sudu u Zadru, a u tom postupku je 2013., kako bi se mogao braniti sa slobode, dao jamčevinu u nekretninama vrijednim dva milijuna kuna.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.