Obavijesti

News

Komentari 14

Kapetana Kristu Laptala u Grčkoj čeka zatvor strave

Kapetana Kristu Laptala u Grčkoj čeka zatvor strave
7

Ako presuda Laptalu postane pravomoćna, čeka ga 14 g. užasa u zloglasnom zatvoru Korydallos, u kojem kaznu služi čak 3000 najgorih kriminalaca

VIDEO

Organizacija za zaštitu ljudskih prava grčku kaznionicu Korydallos svrstala je na listu najgorih zatvora u Europi. Zbog prenapučenosti, tamo u iznimno lošim uvjetima kazne odslužuje oko tri tisuće najgorih kriminalaca. U zloglasnom grčkom zatvoru kapetan Kristo Laptalo i njegova dva časnika u bloku B za drogu proveli su više od godinu dana. Toliko su čekali početak suđenja za navodno krijumčarenje 51 kilograma droge na brodu Coral Sea. Zatvor u predgrađu Atene godinama prati imidž najstravičnijeg zatvora u Europi.
“Svatko sa svojom zdjelicom druge boje i veličine ide na kotao iz kojeg se dijeli hrana. Prolazi kroz željezna vrata koja se zatim zatvore, a otvore se druga, kroz koja mogu prolaziti zatvorenici i napuniti zdjelicu”, opisao je Laptalo “restoran” u pismu koji je prije godinu dana poslao iz zatvora. Stroga pravila zatvorenicima dopuštaju dvije posjete tjedno. Posjetitelji sa zatvorenicima mogu pričati kroz dvostruko staklo i rešetke preko slušalice.
Odjel B za drogu ima tri kata, a na svakom je 40 ćelija. Na vrhu bloka postavljeno je puno prozora pa je prostor dosta osvijetljen.

U OSAM KVADRATA SU ČETIRI KREVETA I ČUČAVAC
U ćelijama čija je površina samo osam četvornih metara nagurana su četiri kreveta, stol i umivaonik. Zahod, a riječ je o takozvanom čučavcu, u boljim je ćelijama od ostatka prostorije odvojen plastičnom pregradom. U drugim ćelijama prostor za jelo od onoga za nuždu odvojen je samo platnom.

PRIJE 10 GODINA JE PRIJAVIO DROGU
Kapetan Laptalo na svom je brodu prije deset godina u Belgiji pronašao drogu. Odmah ju je prijavio policiji, rekao nam je Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca. Brazzoduro je napomenuo da je Kristo Laptalo kapetan od najvećeg povjerenja kompanije Trireme Vessel, za koju radi. Tvrtka ga je često slala na seminare o sigurnosti broda od šverca droge, ljudi i oružja.

PRVI ČASNIK JE NA PSIHIJATRIJI, VOĐA PALUBE U IMIGRACIJSKOM ZATVORU
Iako je sud u Patrasu dva niža časnika u četvrtak oslobodio optužbi za šverc droge, oni nisu otišli kući. Jednogodišnji boravak u zloglasnom grčkom zatvoru narušio je psihičko stanje prvog časnika plovidbe Konstantina Meteleva. On se nalazi na psihijatrijskom odjelu bolnice u Patrasu. Ni njegov kolega, vođa palube, Filipinac Narcis Garcia, nije mogao otići iz Grčke. Vlasti ga optužuju da je nezakonito boravio u državi članici Europske unije. On, dok je bio u zatvoru, nije produljio putovnicu. Sada se nalazi u grčkom imigracijskom zatvoru gdje čeka deportaciju u svoju zemlju. Grčke vlasti uopće ne zanima što je Filipinac Garcia s kapetanom Laptalom godinu dana bio u zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku