Obavijesti

News

Komentari 293

Kaptol poručuje Ostojiću: Laži, laži, ostat će nešto od te laži

Kaptol poručuje Ostojiću: Laži,  laži, ostat će nešto od te laži
1

Zagrebačka nadbiskupija reagirala je na izjavu Ranka Ostojića ističući da je Ostojić iznio neistinite tvrdnje u vezi događaja pred početak konstituirajuće sjednice Sabora

VIDEO

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije reagirao je na članak objavljen 13. studenog u Jutarnjem listu u kojem prenosi riječi Ranka Ostojića, kandidata za predsjednika SDP-a.

Iz Ureda navode kako Ostojić iznosi neistinite tvrdnje u vezi događaja pred početak konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora 14. listopada 2016. godine.

U članku stoji: „Na konstituirajućoj sjednici Sabora prošlog mjeseca pozvao sam kardinala Bozanića na stranu i rekao mu da ću se, izaberu li me za predsjednika SDP-a, založiti za reviziju vatikanskih ugovora s Hrvatskom. Uslijedio je kratak muk nakon kojeg mi je odvratio da su njegova vrata uvijek otvorena za razgovor - rekao nam je SDP-ovac Ranko Ostojić.“

U priopćenju se navodi da se susret Bozanića i Ostojića dogodio na posve drugačiji način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Susret kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, i kandidata za predsjednika SDP-a Ranka Ostojića dogodio se na posve drugačiji način. Prije same konstituirajuće sjednice Hrvatskog Sabora gospodin Ostojić samoinicijativno je pristupio kardinalu Bozaniću, koji se s mons. Želimirom Puljićem, predsjednikom HBK, nalazio na drugoj strani saborske dvorane. Gospodin Ostojić, pozdravivši kardinala Bozanića, upitao ga je bi li ga Kardinal mogao primiti na razgovor, na što je Zagrebački nadbiskup potvrdno odgovorio, kao što to čini u drugim sličnim prigodama. To je sav sadržaj tog susreta, kojemu je nazočio i mons. Puljić.

U gore navedenom konstatiramo da je jedino točno da je kandidat za predsjednika SDP-a gospodin Ostojić, u sabornici prije konstituirajuće sjednice Hrvatskog Sabora tražio prijem kod kardinala Bozanića, a sve drugo je izmišljena priča koja bi zacijelo trebala služiti nekoj drugoj svrsi. Nije istina da je gospodin Ostojić kardinala Bozanića „pozvao na stranu“, kao što nije istina ni da je gospodin Ostojić uopće spominjao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a. Također, gospodin Ostojić nije spomenuo nikakvu reviziju bilo kojih ugovora pa niti „vatikanskih ugovora s Hrvatskom“, kao što tvrdi novinarki gđi Lukić.

Ovdje samo usput spominjemo poslovicu za koju kažu da se njome dobro služila jedna politička organizacija iz prošlih vremena, a koja glasi: Laži, laži, ostat će nešto od te laži.", stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Ostojić:U potpunosti se slažem s priopćenjem

SDP-ov zastupnik i kandidat za predsjednika stranke Ranko Ostojić komentirao je u utorak u Saboru priopćenje Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. 

-  Činjenica je da se s priopćenjem u potpunosti slažem, sve što u njemu piše je točno, a to je da sam se ja na sjednici obratio kardinalu, prišao mu, nisam ga zvao nigdje sa strane i zatražio razgovor. On je na to odgovorio da su njegova vrata otvorena. Sve ostale sočne detalje ja nemam što komentirati - rekao je Ostojić dodavši kako mu nije jasno zašto je trebalo nešto demantirati kad je zapravo sve istina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a