Obavijesti

News

Komentari 245

Karamarko: Ako ima obraza, ministar Ostojić treba otići

Karamarko: Ako ima obraza, ministar Ostojić treba otići
6

Predsjednik HDZ-a je na konferenciji rekao kako je riječ o neviđenoj aferi. Pobunio se protiv ostavke Josipa Buljevića i rekao da mu pred kućom stoji policijsko vozilo

VIDEO

Svjedoci smo ovih dana velike neviđene afere u Hrvatskoj. Mislim da smo danas na Pantovčaku nakon izjašnjavanja Milanovića i Josipovića, dva gospodina s dva brda, vidjeli da ne rade ništa po pitanju nacionalne sigurnosti. Šokiran sam onime što sam danas čuo, rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

- Obmanjuje se javnost, ide se za zataškavanjem afere koja ima veliku težinu i koja bi za sobom mogla povući ostavke i kaznene prijave - poručio je. 

Komentirao je smjenu ravnatelja Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Petra Miševića. 

- Ako je sve bilo u redu i prema zakonima zašto su ga onda smijenili? Ako sustav odnosno nadzor funkcionira izvrsno trebali su ga pohvaliti, a ne smijeniti - smatra Karamarko.  Istaknuo je kako je riječ je ''o osobi koju vani cijene, a koja je morala otići zbog svoje stručnosti''. 

- Bojim se da bi njegovom smjenom mogli biti uništeni dokumenti iz ovoga slučaja i da bi na saborski odbor bili donijeti čisti pročišćeni i idealni dokumenti koji bi govorili da je sve bilo u redu. Tražit ćemo ostavke svih koji su odgovorni za ovu zloporabu - ravnatelj policije, čelnik policijskog USKOK-a, isto tako i premijer Milanović ako politički stoji iza Ostojića - rekao je.

'Buljeviću pred kućom stoji policija'

Tvrdi da se sada bivšeg šefa SOA-e Josipa Buljevića želi proglasiti sumnjivcem i kriminalcem, a on, kaže Karamarko, to nije. 

- Pred njegovom kućom sada stoji ophodno policijsko vozilo.To rade kako bi opravdali svoje radnje. Čemu cijeli ovaj cirkus? HDZ će tražiti osnivanje saborskog istražnog povjerenstva. Kad smo mi bili na vlasti imali smo na desetak prigovora da se ljude prisluškuje, a niti jedan nadzor nije pokazao da smo pritom počinili nekakvu nepravilnost - rekao je čelnik HDZ-a.

Na novinarsko pitanje zna li da su i njegovi brojevi izlistani, odgovorio je kako ne zna za tu informaciju.

- Ali ne bih se čudio da je tome tako - dodao je. Tvrdi kako je u cijeloj aferi riječ o ilegalnom upadanju u nečije živote.

-  To bi mogli priznati samo oni najjači, a to današnja vlast nije - zaključio je Karamarko i dodao da bi ministar unutarnjih poslova trebao dati ostavku, što će HDZ i tražiti.

- Da ima obraza, on bi odstupio - rekao je.

Na novinarski upit smatra li se djelomično odgovornim djelomično i zbog svojeg djelovanja u SOA-i, Karamarko je poručio da se ne osjeća nimalo odgovornim. 

- Napravili smo odličan zakon koji je u Europi pohvaljen, a sada se pušta u ruke diletantima.

Upitali su ga od kuda mu sve informacije o slučaju, na što je odgovorio:

-  Od kuda mi to je moja stvar, a govorim o onome što se čulo s Pantovčaka - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...