Obavijesti

News

Komentari 250

Šef HDZ-a: Bez naše izborne pobjede Hrvatska neće opstati

Šef HDZ-a: Bez naše izborne pobjede  Hrvatska neće opstati
4

Karamarko tvrdi da će, ako izgube na idućim parlamentarnim izborima, 'od Hrvatske ostati samo neka tvorevina socijalističkog karaktera koja se odlomila od Jugoslavije

VIDEO

HDZ se nakon lokalnih izbora mora ozbiljno pripremiti za parlamentarne, jer Hrvatska neće opstati ako HDZ ne pobijedi na idućim izborima, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

Šef HDZ-a je na izbornoj skupštini zagrebačke Gradske organizacije te stranke dodao da će, u slučaju izbornog poraza, od Hrvatske 'ostati samo neka tvorevina socijalističkog karaktera koja se odlomila od Jugoslavije, ali bez onih vrijednosti koje su je krasile 90-te'. 

Karamarko smatra da je Hrvatska vitalno ugrožena, a to pokazuju i rezultati popisa stanovništva. 

'Tek kad se oni ispričaju, ispričat ćemo se i mi za one koji su krali'

- Hrvatskom danas vladaju oni koji nisu željeli Hrvatsku. HDZ se neće ispričavati dok se prvo oni ne ispričaju zato što su izašli iz sabornice, jer nisu htjeli dići ruku za samostalnu Republiku Hrvatsku. Onda se možemo i mi ispričati - 'oprostite, u našim redovima je bilo onih koji su krali'- rekao je Karamarko. 

Napomenuo je da je HDZ stvorio Hrvatsku i da je to stranci 'jedini i najveći krimen'. 

'Tuđman je otac Hrvatske i zato se vraćamo tuđmanizmu'

- Ovu Hrvatsku stvorio je Tuđman, a ne ni Tito ni Račan. Franjo Tuđman je otac Hrvatske i zato se vraćamo 'tuđmanizmu', zato se vraćamo u prošlost, kako bismo našu djecu učili našim vrijednostima - kazao je Karamarko. 

Predsjednik HDZ-a smatra da je Vlada  ideološki i svjetonazorski destruktivna, te da ona 'rastače strukturu duha običnoga, prosječnog Hrvata'. 

'Vlada nema osjećaj za domovinu i zato ne može biti uspješna'

- Pogledajte što rade, uvode zdravstveno obrazovanje. Oni još cvile za Titom - rekao je šef HDZ-a i dodao: 'Moramo se ozbiljno pripremiti za parlamentarne izbore, da napokon maknemo ono što je 'zacrvenjelo' Hrvatsku, a zbog čega se Hrvatska crveni. Hrvatska nikad nije bila crvena, to je zemlja običnih prosječnih Hrvata koji dišu kao što diše HDZ. Ova Vlada se vodi načelom pokušaja i sigurnih promašaja, a nedostaje joj nacionalna komponenta. Oni ne posjeduju osjećaj za domovinu i zato ne mogu biti uspješni'.

U Zagrebu uz nestranačkog kandidata, ali ne Bandića

Postoji mogućnost da će HDZ u Zagrebu poduprijeti nestranačkog kandidata za gradonačelnika, rekao je u utorak Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, na izbornoj skupštini zagrebačke organizacije stranke. Dodao je kako će HDZ kandidirati čovjeka koji će biti stručan.

- Možda će on biti iz naših redova, možda neovisan - rekao je Karamarko. O kome se radi još se ne zna no Karamarko tvrdi da HDZ neće poduprijeti Milana Bandića.

- Kada dođe vrijeme, kada ćemo mi saznati i kada ćemo dogovoriti sve detalje, to će doznati javnost. Mislim da još nije kasno, da smo još uvijek u tajmingu i da možemo početi raditi promidžbeno s tim kandidatom - rekao je Karamarko.

Andrija Mikulić novi predsjednik zagrebačkog HDZ-a

Andrija Mikulić je večeras izabran za novog predsjednika gradskog odbora HDZ-a. Dobio je 207 glasova, a njegov jedini protukandidat Ivan Kujundžić 75 glasova izaslanika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...