Obavijesti

News

Komentari 445

Karamarko: Današnji HDZ ne želi uvođenje ćirilice u Vukovar

Karamarko: Današnji HDZ ne želi uvođenje ćirilice u Vukovar
1

Karamarko se ogradio od HDZ-a koji je 2009. izglasao uvođenje dvojezičnosti: 'To je bio HDZ prije mog dolaska. Ne tjerajte me da razmišljam glavom svojih prethodnika'

VIDEO

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a optužio je Vladu da je na nezakonit način implementirala Zakon o manjinama. Karamarko tvrdi da se prilikom implementiranja ignorirao članak 8. koji govori da se 'mora držati do digniteta većinskog naroda'. Karamarko se usput ogradio od HDZ-a koji je 2009. godine izglasao uvođenje dvojezičnosti. 

- To je bio HDZ prije mog dolaska. Ne tjerajte me da razmišljam glavom svojih prethodnika. Ovaj HDZ se ne slaže s postavljanjem ćirilice, tražimo da Vukovar bude grad posebnog pijeteta, tražimo od Vlade da ima senzibilitet i emociju za ono što se događa u Vukovaru - izjavio je Karamarko za Dnevnik NoveTV

Brani se da u toj Vladi nije imao utjecaja te da je danas sasvim druga situacija. Karamarko je napomenuo da će vukovarski HDZ za desetak dana pokrenuti proceduru izmjene gradskog statuta kako bi se izbacila odredba o dvojezičnosti. 

- Od Vlade tražimo da obustavi svoje odluke i mjere koje trenutno provodi, a ako ne obustavi onda ćemo mi ući u gradski statut i na taj način to pokušati spriječiti - izjavio je Karamarko. 

Napomenuo je i kako se problem dvojezičnih natpisa pojavio u vremenu kada dolazi do velikog poskupljenja goriva te pada BDP-a sedmi kvartal zaredom. Kazao je i kako ovo 'nije drugi, već drugačiji HDZ' te da neće dopustiti da se Vukovar zaboravi nakon obilježavanja pada tog grada.

'Ploče su nezakonite i vrijeđaju građane'

Tomislav Karamarko u Virovitici je ranije tijekom dana izjavio kako postavljanje ploča s dvojezičnim natpisima na zgrade vukovarskih institucija smatra nezakonitim te da će i dalje apelirati na Vladu da odluku povuče jer ona vrijeđa građane. 

- Ove ploče vrijeđaju građane i vrijeđaju njihove osjećaje. Pozivamo Vladu da odluku povuče i pokaže više razumijevanja i emocija prema tom gradu, da poštuje naše svetinje, a Vukovar to svakako jest - rekao je Karamarko. 

Kritizirao je i Vladinu politiku i rekao kako se ne bavi onime čime bi trebala. 

- Umjesto da se bavi gospodarskim problemima i da svim Vukovarcima omogući bolji život, ide vrijeđati građane, bavi se svjetonazorskim pitanjima i kopanjem po našim svježim ranama, a ne onime što bi trebala - smatra Karamarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 445
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.