Obavijesti

News

Komentari 530

Tomašić: Dokazat ćemo da se politika može voditi i pošteno

Tomašić: Dokazat ćemo da se politika može voditi i pošteno
23

Prva četiri mjesta na listi dobiva HDZ, peto HSS, šesto HSP A. S., sedmo HDZ, osmo HSP A. S., deveto i deseto HDZ te 11. BUZ. Imena pak nisu još otkrili

VIDEO

Koalicijski Sporazum između HDZ-a, HSS-a, HSP-a AS, BUZ-a, ZDS-a i HDS-a za izbore za EP su u subotu ujutro u Društvu hrvatskih književnika potpisali šefovi tih stranaka. 

Prva četiri mjesta na listi dobiva HDZ, peto HSS, šesto HSP A. S., sedmo HDZ, osmo HSP A. S., deveto i deseto HDZ te 11. BUZ. Na današnjoj konferenciji nisu otkrili imena ljudi koji će biti na listi. O tome će odlučiti HDZ-ovo Predsjedništvo te Nacionalno vijeće, vjerojatno tijekom iduća dva tjedna. Osim imena, nakon toga će obznaniti i slogan te ime koalicije

"Dokazat ćemo da se politika može voditi i pošteno"

U HDZ-u su uvjereni u pobjedu, a nakon toga kreću u kampanju za predsjedničke i stranačke izbore za koje su isto sigurni da će dobiti.

- Drago mi je da je konačno do ovoga došlo, da potpisujemo koaliciju. Naša misija nije dopasti se strancima, nego raditi za dobrobit građana Republike Hrvatske. Nije misija dozvoljavati drugima da odlučuju o sudbini Hrvatske, nego da mi odlučujemo o sudbini hrvatskog čovjeka. Dokazat ćemo da se politika može voditi i pošteno - rekla je Ruža Tomašić.

Hrg: Koalicija je stvorena na Starčeviću, na Radiću i na Tuđmanu

- Ovo je domovinska koalicija. Ovo je koalicija koja je stvorena na tri temeljna stupa sa svim ostalim našim partnerima koji su nam se tu pridružili. Stvorena je na Starčeviću, na Radiću i na Tuđmanu. Ako se išta može nazvati domovinskom koalicijom, onda je to to. Jutros kad sam se probudio pred očima mi je bila ona slika spota koji se vrtio 90-ih godina s pjesmom "Moja domovino". Treba nam to zajedništvo - rekao je Branko Hrg.

Karamarko: Možda je netko htio da se koalicija raspadne

- S manjim brojem koalicijskih partnera smo osvojili šest mjesta, što je bio uspjeh i pobjeda, iako su se režimski mediji trudili prikazati da je pet ili šest mandata manje od tri ili četiri. To je neka čudna medijska matematika. Nastojat ćemo ponoviti uspjeh od šest mandata, a to je onda apsolutna pobjeda - rekao je Tomislav Karamarko. Dodao je kako je možda netko htio da se njihova koalicija raspadne, a smatra da je to samo zbog činjenice što su oni pobjednička koalicija.

Ruža Tomašić zahvalila se suradnicima te je ponovila kako to nije HDZ-ova lista, već koalicijska lista. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 530
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...