Obavijesti

News

Komentari 678

Karamarko: HDZ nije lopovska stranka, ona je stvorila državu

Karamarko: HDZ nije lopovska stranka, ona je stvorila državu
12

Nismo odgovorni i žalit ćemo se na presudu. Nećemo nikad prihvatiti kolektivnu odgovornost, kaže Karamarko nakon što je HDZ proglašen krivim za korupciju

VIDEO

Nevoljko komentiram nepravomoćne presude jer ja kao čovjek koji se cijeli radni vijek borio protiv kriminala, moram reći da je doista presuda presedan ne samo u Hrvatskoj nego u europskoj praksi. Govorim o presudi o odgovornosti HDZ-a, nismo odgovorni i žalit ćemo se na presudu. Nećemo nikad prihvatiti kolektivnu odgovornost - rekao je Karamarko nakon što je HDZ proglašen krivim za korupciju u slučaju Fimi Media. Dodao je kako su članovi stranke pošteni ljudi. 

- Ne možemo stranku proglašavati lopovskomOvo je stranka koja je stvorila Hrvatsku državu - rekao je šef HDZ-a i pozvao članstvo na hrabrost, jedinstvo i snagu.

Stranka HDZ proglašena je krivom u slučaju Fimi Media zajedno s drugim optuženicima. Sutkinja Ivana Čalić odredila je da se stranci oduzme imovinska korist od 24,2 milijuna kuna, te da mora platiti dodatnih pet milijuna kuna kazne

HDZ je prva politička stranka koja je proglašena krivom za korupciju. Presuda je za sada nepravomoćna.

Stranka je proglašena krivom i morat će u državni proračun uplatiti 17 milijuna kuna što je razlika do 24 milijuna kuna kolika je protupravno stečena imovinska korist. HDZ je ostvarenjem imovinske koristi odgovoran za kazneno djelo protiv službene dužnosti zloporabom ovlasti po Zakonu o odgovornosti za kaznena djela za pravne osobe.

Budin: Žalit ćemo se

Odvjetnik HDZ Davorin Budin je rekao kako nije zadovoljan ni presudom ni obrazloženjem kada se kaže da je Ivo Sanader odgovorna osoba u pravnoj osobi i tvrdi da je Sanader svoju poziciju koristio kao predsjednik Vlade, a ne kao predsjednik HDZ-a.

- Nije točno da je predsjedništvo stranke svoje ovlasti koristilo samo formalno. Ono je u potpunosti vodilo računa o materijalno-financijskom poslovanju - kaže Budin. Također je naglasio da će se na presudu žaliti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 678
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...