Obavijesti

News

Komentari 140

Brkić: Brojke pokazuju da je HDZ najjača stranka u zemlji

Brkić: Brojke pokazuju da je HDZ najjača stranka u zemlji
10

HDZ se nakon godinu dana vratio na scenu i u budućnosti se mora ozbiljno računati na nas, istaknuo je Brkić i dodao kako već kreću s pripremama za EU izbore

VIDEO

HDZ je za podne sazvao konferenciju za novinare na temu ''Analiza lokalnih izbora'' na kojoj je govorio glavni tajnik stranke Milijan Brkić i politički tajnik Tomislav Čuljak.  

''Zbog raznih konstrukcija i spinova'' HDZ-ovci su iznijeli statističke podatke koji dokazuju njihovu pobjedu na lokalnim izborima. Tvrde da su pokazali da su najjača politička stranka u Hrvatskoj. Kada su u pitanju županije, HDZ je osvojio njih 10 te još dvije u koaliciji s HSS-om, dok SDP vlada u tri. HDZ ima 57 gradonačelnika, a SDP njih 27, a osvojili su 129 načelničkih mjesta, dok je SDP-u pripalo 45. 

- Jedan od pokazatelja uvjerljive pobjede HDZ-a je premoć u vijećničkim mandatima. HDZ ima 3150 vijećnika, što je 38,22 posto, a SDP samo 1940 ili 23,4 posto. - istaknuo je glavni tajnik stranke Milijan Brkić. 

- Neki govore da smo prvi krug dobili, a u drugom ostvarili lošije rezultate. Evidentno je i da imamo 32 gradonačelnika, a SDP 21 gradonačelnika. Kao što i sami vidite, brojke su neumoljive - rekao je Brkić ističući da su u stranci zadovoljni izbornim rezultatima s obzirom na okolnosti u kojima smo stranku preuzeli te da im se samo prije godinu dana predviđalo da će nestati s političke scene. 

Na krilima rezultata lokalnih izbora kreću s pripremama za europske i predsjedničke izbore, a uskoro će zatražiti i prijevremene parlamentarne izbore. 

- HDZ se vratio kao najjača politička stranka u Hrvatskoj, a stranačko vodstvo na čelu s Karamarkom uspjelo je u svojim nastojanjima. Izbori to pokazuju. Nismo nažalost uspjeli osvojiti Vukovar i Split, ali veseli nas da smo vratili gradonačelnika Šibenika i Požege, preuzeli Belišće, Korčulu i Kaštele - kazao je Tomislav Čuljak politički tajnik HDZ-a. 

Uspoređujući HDZ i SDP Čuljak je rekao:

- Rezultati nam daju za pravo reći da smo najuspješnija stranka, posebno u odnosu na SDP. Oni pokazuju koliko smo jači od socijalis.... socijalo-demokratske stranke. Socijalističko, socijalne, ne znam kakva je, ali izgubili su sve što su imali, osim socijalizma kojeg su ostavili, a sve drugo su izgubili - kazao je Čuljak.

Karamarko: Jako žalim za Vukovarom

Nakon drugog kruga izbora u nedjelju, Karamarko je rekao kako se u HDZ-u imaju razloga veseliti. HDZ je od 20 županija osvojio njih 12, od 127 gradova osvojili su 57 gradova te preko 50 posto od 428 općina.

- Mogu reći da smo na izborima bili uvjerljivo najjači i da smo osvojili zavidan rezultat. Jako žalim za Vukovarom, gdje su pobijedili autobusi. U Splitu je bila hrabra i poštena borba, iako kolege koji su pobijedili kažu da je kampanja bila prljava. Ne mogu se nikako s time složiti, mi nismo nabrajali što se nama priređivalo i radilo, ali to je sve skupa iza nas - rekao je u nedjelju Karamarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'

Loše vremenske prilike ometaju spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme
U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik: Pronašli su olupinu, izvlače tijela mrtvih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik: Pronašli su olupinu, izvlače tijela mrtvih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje