Obavijesti

News

Komentari 204

Karamarko: Bolje bih radio od Milanovića, imam više iskustva

Šef najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko komentirao je godinu dana Vlade rekavši da nema niti jednu lijepu riječ o tom razdoblju i da je to vrijeme izgubljeno

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovno je kritizirao Vladu Zorana Milanovića rekavši kako je godinu dana njihove vladavine "izgubljeno vrijeme". U intervjuu za Dnevnik Nove TV kazao je da je Kukuriku koalicija "paušalno ušla u taj posao, po sistemu što bi bilo kad bi bilo".

- Njih je vlast svakako iznenadila i to je ono što je nas sve skupa šokiralo. Bilo je jasno da ćemo mi izgubiti izbore, ali ono što je apsurdno je da su se osam godina pripremali za vlast i da dođu potpuno nespremni - rekao je Karamarko i dodao kako HDZ nije nerealan. Komentirao je i rezanje državnih troškova rekavši da se on zalaže za racionalizaciju, ali da se nije dogodilo ono što se trebalo dogoditi.

- Falile su investicije, falio je njihov poticaj poduzetništvu - pojasnio je Karamarko. Dodao je i da vladajući za svoje neuspjehe uvijek pronalaze krivca.

- Sada su to poduzetnici. Prije su to bili sindikati, pa je to bila opća situacija u svijetu i Europi - kaže Karamarko.

Na pitanje o Vladinom planu da se raskinu kolektivnu ugovori, Karamarko je poručio da se moraju dogovoriti sa socijalnim partnerima te da se on uvijek zalaže za socijalni dijalog. Osudio je "bahatu i prepotentnu poziciju" vladajućih.

- Ja tvrdim da je ta prepotencija jedan stil sile, da time kompenziraju, ja bih rekao, neznanje i nemoć u ovom momentu - smatra Karamarko. 

Uvjeren je kako bi on radio puno bolji posao od aktualnog premijera Zorana Milanovića.

- Apsolutno, sigurno bi bolje pripremili Vladu, sigurno ne bismo došli na vlast i dijelili ratni plijen, u konačnici sam i iskusniji od njega u poslovima vođenja sustava i tako dalje i puno toga je prešlo preko mene kroz te poslove - kaže Karamarko.

Na pitanje ima li u ovom trenutku program da sutra dođete na vlast, rekao je da ima, ali da ga ne želi otkriti.

Priznao je kako je bila velika greška što nije bio u Saboru kada se raspravljalo o proračunu, ali se opravdao da je bio u Vukovaru te da to nije mogao odgoditi.

- Stranka je devastirana. Za taj posao je potrebna moja nazočnost na terenu. Na žalost, do lokalnih izbora neću biti redovit u Saboru, dolazit ću na aktualna prijepodneva, dolazit ću na neke točke koje su bitne... - rekao je.

Ponovio je i da odlazak Milijana Brkića nema veze s navodnim plagiranjem.

- Bit ću jako otvoren i to moram napokon reći zbog javnosti. Taj slučaj se jako napuhava. Najprije, uopće nije utvrđeno da je to nekakav plagijat i da je on prepisao, prema tome, stvar je doista napuhana... - zaključio je Karamarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 204

VIDEO

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.
Iva (13) je u kolicima, baka (70) vratila se na posao da joj može plaćati terapije: 'Ne odustajem'
TUGA KRAJ ZADRA

Iva (13) je u kolicima, baka (70) vratila se na posao da joj može plaćati terapije: 'Ne odustajem'

Iva (13) je u kolicima i teško govori. Majka joj je poginula u nesreći, a otac preminuo. O njoj sad brine baka Senka (70). Treba im pomoć za terapije