Obavijesti

News

Komentari 127

Karamarko: Retorika Roberta Pauletića je neprihvatljiva

Karamarko: Retorika Roberta Pauletića je neprihvatljiva
6

Prvi potpredsjednik Vlade je rekao u petak u Trogiru kako je Robert Pauletić izbor MOST-a te da o njemu zna da je putopisac i putnik.  Ne vjeruje da je ksenofob

VIDEO

Na obilježavanje 26. obljetnice trogirskog HDZ-a u Kneževom dvoru u Trogiru u petak poslijepodne stigao je i prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko koji je tom prigodom komentirao aktualnosti u Hrvatskoj. Osvrnuo se na izbor Roberta Pauletića za zamjenika ministra turizma rekavši kako je Pauletić izbor MOST-a, te da o njemu zna da je putopisac i putnik. 
- Ne vjerujem da je ksenofob, ali retorika je neprihvatljiva jer mi živimo od turizma i sami volimo putovati. Treba to raščistiti – kazao je Karamarko. 
Na pitanje o nezakonistosti u radu obavještajnih službi i posljednje četiri godine i je li kandidat za ministra branitelja, Milijan Brkić praćen rekao je kako postoje ozbiljne indicije da je obavještajna služba korištena u političke svrhe odnosno konkretnije, da je vladajuća struktura koristila neke segmente službe za interese stranke. 
- Imamo indicija da je više ljudi praćeno na razne načine, ne znam na koju vrstu praćenja mislite. Ima više načina praćenja, izlistavanja poziva, poruka ili fizičkog praćenja, bilo je tu svega – rekao je Karamarko. O Brkiću je rekao i kako je njegov izbor za ministra branitelja usklađen s MOST-om te da nema informacija da će MOST ponuditi neko drugo ime. 
- Mi smo se tu uskladili, naš kandidat ragovara s premijerom, to je procedura koju su svi prošli. Za sada nemamo infomaciju da će MOST ponuditi drugog, mi s njima imamo dobar odnos, nije to romantičan odnos, ali pregovaramo i razgovaramo. Mislim da je Brkić kandidat i nasljednik – kazao je Karamarko. Referirao se i na Europsku komisiju koja je kritizirala Hrvatsku zbog slabog provođenja reformi i ograničenog napretka Hrvatske. 
- Hrvatska europska komisija im je dala ocjenu i svjedožbu njihovog četverogodišnjeg rada. Ništa nisu napravili ništa, ali bili su bučni i bavili su se ideološkim temama, a nas optuživali za to. Doveli su Hrvatsku na rub gospodarske propasti, a to je ono osnovno što nas zanima. Ova Vlada ima znanja da otvori tržište kapitala, rada, da otvorimo put investitorima  - rekao je Karamarko osvrnuvši se i na Milanovićevu oštru retoriku upućenu vladajućima. 
- To je prostačka retorika, ponekad pokušamo nešto odgovoriti, ali smo shvatili da se nekad uopće ne isplati odgovarati. Radi se o čovjeku koji je notorni gubitnik, a danas je i Europska komisija rekla tko je on. Jedino što mu je preostalo jest agresija i mogućnost da osvoji još jedan mandat u svojoj stranci. Ja ću mazohistički reći da je dobro da on opet pobjedi u SDP-u jer je on jedan od naših vrijednijih pomagača – rekao je Karamarko. 
Na pitaje što misli o tome što Hajduk traži inozemne suce za prolufinale Kupa u utakmici protiv Dinama rekao je kako mu je žao Hajduka i da bi volio da ima bolje rezultate. 
- Hajduk je simbol Splita i Dalmacije.i ne volim kad ga potkradaju pa makar to bili i suci. Nisam iskreno puno u nogometu, ja više volim košarku, ali ne smijemo dopustiti da potkradaju Hajduk – zaključio je Karamarko.  Rekao je i kako će unutarstranački izbori u HDZ-u biti u travnju ili svibnju. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 127

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti